Urheiluministeri Kurvinen edustaa valtiovaltaa Tokion olympialaisissa: "Haluan tukea osallistumisellani Suomen olympiajoukkuetta ja suomalaista urheilua"

Olympialaiset

Tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen (kesk.) matkustaa torstaina Japaniin vieraillakseen Tokion olympialaisissa.

Kurvinen kertoo facebook-päivityksessään osallistuvansa avajaisiin ja seuraavansa suomalaisurheilijoiden edesottamuksia eri lajeissa.

– Olen korkein valtiovallan edustaja kisoissa tällä kertaa. Haluan tukea osallistumisellani Suomen olympiajoukkuetta ja suomalaista urheilua, hän kirjoittaa.

Ministeri pitää tärkeänä, että Suomi on ensimmäisten maiden joukossa liikkeellä, kun maailmaa ja markkinoita jälleen päästään avaamaan.

– Matkan aikana tapaankin tehtäväkenttääni liittyen Japanin hallituksen edustajia sekä tiede-, koulutus- ja teknologiapuolen toimijoita. Nostan esille myös kiertotalouden ja kestävän kehityksen teemoja urheiluun ja liikuntapaikkarakentamiseen liittyen, Kurvinen toteaa.

Kurvinen vierailee Tokiossa myös Suomen suurlähetystön alueella sijaitsevassa Metsä-paviljongissa. Paviljonki on vienninedistämisprojekti, jolla pyritään vahvistamaan Suomen kauppasuhteita Japanin kanssa.

Matkustan torstaina Japaniin vieraillakseni Tokion olympialaisissa. Osallistun avajaisiin ja seuraan…

Julkaissut Antti Kurvinen Tiistaina 20. heinäkuuta 2021