Twitter luovuttaa Bidenille presidentin virallisen Twitter-tilin käyttöoikeuden tammikuussa

Trump käyttää tviittailuun enemmän henkilökohtaista tiliään kuin Valkoisen talon tiliä
Yhdysvaltojen presidentinvaalit

Sosiaalisen median palvelu Twitter antaa Joe Bidenille käyttöoikeuden Yhdysvaltain presidentin viralliselle Twitter-tilille sen jälkeen, kun hän on vannonut virkavalansa tammikuussa.

Twitter sanoo luovuttavansa tilin, vaikka istuva presidentti Donald Trump ei olisi myöntänyt vaalitappiotaan. Myös muut Valkoiseen taloon liittyvät tilit luovutetaan Bidenin tiimille, esimerkiksi ensimmäisen naisen käyttämä tili.

Trump käyttää Twitteriä erittäin aktiivisesti, ja hänen on joskus syytetty hallitsevan ja tekevän poliittisia linjauksiaan Twitterissä.

Hän käyttää kuitenkin presidentin virallista Twitter-tiliä enemmän omaa henkilökohtaista tiliään, jolla on lähes 89 miljoonaa seuraajaa. Trump on käyttänyt Valkoisen talon tiliä lähinnä henkilökohtaisen tilinsä tviittien uudelleenjakamiseen.

Valkoisen talon virallista tiliä seuraa myös huomattavasti vähemmän ihmisiä, 33 miljoonaa.

Viime aikoina Trumpin Twitterin-käyttö on kuitenkin takunnut, sillä palvelu on alkanut merkitä Trumpin tviittejä varoituksella siitä, että ne voivat sisältää virheellisiä väitteitä.

Syyniin ovat päätyneet esimerkiksi Trumpin tviitit Yhdysvaltain presidentinvaalien tuloksesta. Trump on tviittaillut toistuvasti väitteitä, joiden mukaan marraskuun alussa järjestetyt vaalit olisivat olleet vilpilliset, vaikka mitään todisteita asiasta ei ole löydetty.

Lukuisat Yhdysvaltojen vaaliviranomaiset ovat kertoneet, että vilppiä ei ole havaittu.

Tuleva presidentti Biden käyttää Twitteriä huomattavasti vähemmän. Hän on jakanut vain 7  000 tviittiä, kun Trump taas on jakanut niitä noin 58  000.