Tutkimus löysi keinon vähentää diabetesriskiä: Toimi aterian jälkeen näin
Aterian jälkeinen jaloittelu voi vähentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen tai saada sydänongelmia, tuore tutkimus osoittaa.
The Independent -lehti kertoo, että tutkijoiden mukaan vain parin minuutin kävely ruokailun jälkeen riittää laskemaan verensokeria ja insuliinitasoa.
Limerickin yliopiston tutkijoiden mukaan jopa seisominen aterioinnin jälkeen on parempi vaihtoehto kuin paikallaan istuminen. Eniten hyötyä on kuitenkin lyhyestä kävelylenkistä.
Jopa pelkkä lyhytaikainen seisoskelu paransi tutkimuksen mukaan verensokeritasoa, mutta ei toiminut insuliinin osalta.
Tutkijaryhmän johtaja Aidan Buffeyn mukaan tuoreet löydökset ovat samansuuntaisia kuin maailman terveysjärjestö WHO:n suositukset.
Buffey kertoo, että kävelevän tai seisovan ihmisen lihakset supistelevat, jolloin lihakset alkavat käyttää glukoosia.
Glukoosin määrä ei nouse huippuunsa, jos kevyttä fyysistä aktiviteettia harrastaa noin 60–90 minuuttia ruokailun jälkeen.