Vihreä eduskuntaryhmä valitsi Atte Harjanteen uudeksi puheenjohtajakseen

Vihreät

Kansanedustaja Atte Harjanne on vihreän eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja. Eduskuntaryhmä valitsi ryhmäpuheenjohtajan kokouksessaan torstaina 28. lokakuuta.

– Eduskuntakaudella on edessä vielä paljon Vihreille tärkeitä päätöksiä. Ihmisoikeuksia kunnioittava translaki pitää saada säädettyä, ilmastokriisin ja luontokadon torjunnan suhteen tavoitteiden on ohjattava tekoja tinkimättömästi ja työllisyystoimien osalta pitää saada aikaiseksi päätöksiä, jotka aidosti auttavat ihmisiä työllistymään, Harjanne toteaa.

– Ryhmäpuheenjohtajalla on myös tärkeä tehtävä hallituspuolueiden välisissä neuvotteluissa. Hallituksen isot yhteiset tavoitteet eivät ole muuttuneet mihinkään, mutta niissä on joskus jonkin verran yhteensovittamista viiden puolueen kesken, Harjanne jatkaa.

Kansanedustajat Saara Hyrkkö ja Jenni Pitko jatkavat tehtävissään eduskuntaryhmän ensimmäisenä ja toisena varapuheenjohtajana.

Eduskuntaryhmän nykyinen puheenjohtaja Emma Kari siirtyy marraskuussa ympäristö- ja ilmastoministeriksi puheenjohtaja, sisäministeri Maria Ohisalon vanhempainvapaan ajaksi.