Tampereen Uros Live -areenan nimi muuttuu – kiinteistöyhtiö irtisanoo nimisopimuksen teknologiayhtiön epäselvyyksien takia

Päätöksen taustalla ovat muun muassa epäselvyydet Uros-yhtiön todellisesta taloudellisesta asemasta
Kotimaa

Tampereen monitoimiareenan hallitus on päättänyt irtisanoa areenan nimisopimuksen teknologiayhtiö Uroksen kanssa, kiinteistöosakeyhtiö tiedottaa. Päätöksen myötä areena jatkaa toimintaansa ainakin toistaiseksi aiemmalla nimellään Tampereen Kannen areena. Syynä päätökseen ovat Uroksen talous- ja muut epäselvyydet, joista STT ja muut mediat ovat kertoneet.

STT uutisoi aiemmin tässä kuussa, että Uros on lähes kymmenen vuoden aikana maksanut Business Finland -lainoistaan vain korkoja ja yhtiö sai Business Finlandin mukaan miljoonien eurojen kehityslainat ja avustukset väärillä ja salailluilla tiedoilla. Jo pelkkä lainojen maksamatta jättäminen on outoa, sillä yhtiö väittää tehneensä pelkästään vuosina 2017–2019 yhteensä yli 300 miljoonaa euroa liikevoittoa.

Jo syyskuussa STT kertoi, että yhtiön kertomien suurten liikevoittojen takana ei todennäköisesti ole niitä vastaavaa todellista liiketoimintaa.

–  Uros Oy:n saama julkisuus on liitetty vahvasti ja negatiivisesti myös areenaan. Lisäksi nimikumppanin taloudellisesta asemasta julki tulleet tiedot ovat aiheuttaneet vakavan epäilyn siitä, onko yhtiöllä kykyä vastata nimisopimuksen mukaisista velvoitteistaan jatkossa. Näiden syiden vuoksi areenayhtiö ei näe mahdollisuuksia yhteistyön jatkamiselle, joten tässä tilanteessa päätös on nähdäksemme ainoa oikea, kommentoi areenayhtiön toimitusjohtaja Marko Hurme asiaa tiedotteessa.

Sponsorisopimuksen purkaminen ei vaikuta areenayhtiön mukaan mitenkään areenan valmistumiseen, avaamiseen tai toimintaan. Areenayhtiö on myös saanut yhteydenottoja nimikumppanuudesta kiinnostuneilta tahoilta. Areenayhtiö ei kuitenkaan kerro vielä julkisuuteen, keitä tai mitä uudet mahdolliset sponsorit voisivat olla.

Areenan ensimmäiset tapahtumat ovat 3. ja 4. joulukuuta järjestettävät SM-liigan paikallisottelut, ja avajaisia päästään viettämään 15. joulukuuta.