Taiwan pyytää kansalaisia: Älkää vaihtako nimeänne Loheksi

Eriskummallinen trendi sai alkunsa sushiravintolaketjun tarjouskampanjasta. Viranomaisia se ei miellytä.
Ulkomaat

Taiwanissa ihmisiä pyydetään olemaan vaihtamatta nimeään Loheksi. Paikallisen median lohikaaokseksi nimeämä trendi sai alkunsa, kun noin 150 enimmäkseen nuorta ihmistä päätti virallisesti muuttaa nimeään niin, että se sisältää lohea tarkoittavat merkit (Gui Yu).

Innostuksen taustalla on torstaina päättynyt sushiravintolaketjun tarjous, jonka myötä kaikki, joiden henkilöllisyystodistuksessa luki Gui Yu, saivat ilmaisen sushibuffetin itselleen ja viidelle ystävälleen.

Taiwanissa nimensä saa virallisesti muuttaa kolmeen otteeseen. Viranomaisia trendi ei kuitenkaan viihdyttänyt.

–  Tällainen nimen vaihtelu ei ainoastaan ole ajanhukkaa vaan myös aiheuttaa tarpeetonta paperityötä, sanoi maan varasisäministeri Chen Tsung-yen toimittajille.

Ministeri myös toivoi ihmisten suhtautuvan asiaan järkevästi.

Paikallinen media on haastatellut ravintolan kampanjasta innostuneita ihmisiä. Yksi opiskelija kertoi kaveriporukkansa syöneen noin 200 euron edestä sushia.

Eräs nainen kertoi, että sekä hän ja hänen kaksi ystäväänsä olivat vaihtaneet etunimensä tarkoittamaan lohta, mutta kaikki aikoivat vaihtaa nimensä sittemmin entiselleen.

Taiwanilaisen median mukaan muutettujen nimien joukossa on vapaasti käännettynä muun muassa lohiprinssi, meteorilohikuningas ja lohi paistettu riisi.

United Daily News kertoi yhden ihmisen lisänneen nimeensä 36 merkkiä, joista suurin osa liittyi syötäviin mereneläviin. Joukossa oli esimerkiksi rapua ja hummeria tarkoittavat merkit.