Suomen lehdistö ottaa kantaa Pariisin iskuihin

Terrori-iskut

Suomen lehdistö on ottanut näyttävästi kantaa eilisiin Ranskan terrori-iskuihin.

Esimerkiksi Aamulehden etusivua peittää suuri Ranskan lippu, jonka keskellä arabian kielen ja islamin tutkimuksen professori Jaakko Hämeen-Anttila taustoittaa, että iskujen tavoitteena on suunnata Euroopan viha viattomia muslimeita kohtaan.

Lehden pääkirjoituksessa myös todetaan, että eurooppalaisia ja turvapaikanhakijoita yhdistää nyt sama ja yhteinen vastustaja, pelko.

Helsingin Sanomien ensimmäisellä aukeamalla on kuva luodin rei´istä ja Ranskan lipun väreistä. Pääkirjoituksen viesti on selkeä: Eurooppa kestää terrorin paineen.

– Yhteiskuntarauhaa epävakauttamalla ääriryhmät yrittävät horjuttaa kansalaisten turvallisuuden tunnetta, toteaa Helsingin Sanomien päätoimittaja Kaius Niemi kolumnissaan.

Turun Sanomissa peräänkuulutetaan, että väkivallalle ei saa alistua ja elämän on jatkuttava. Lehdessä myös toivotaan Suomen viranomaisille parempia valmiuksia verkkovalvontaan kansainvälisen uhan varalta.

Keskisuomalainen ja Kaleva taas pitävät Pariisin iskuja merkkinä Isisin heikentymisestä. Lehdet myös toivovat EUlta yhtenäisyyttä ja yhteistyötä Yhdysvaltojen kanssa, jotta terrorismi voidaan tuhota jo lähtömaassa.