Suomalaiset arvostavat kotimaista ruokaa aiempaa enemmän, kysely paljastaa – "koronavuosi on lisännyt ihmisten turvallisuushakuisuutta"

Ruoka

Suomalaiset ovat koronan myötä alkaneet arvostaa enemmän kotimaista ruoantuotantoa, selviää LähiTapiolan Arjen katsaus -kyselystä.

Erityisesti ylemmät toimihenkilöt ja naiset kertovat arvostuksensa kohonneen.

– Koronavuosi on lisännyt ihmisten turvallisuushakuisuutta ja korostanut kansainvälisten toimitusketjujen haavoittuvuutta. Ne selittävät varmasti osaltaan arvostuksen nousua, LähiTapiolan maa- ja metsätalousliiketoiminnan johtaja Petri Pitkänen arvioi tiedotteessa.

Kaikkiaan kyselyyn vastanneista merkittävä osa (38 prosenttia) kertoo arvostuksensa suomalaista ruoantuotantoa kohtaan nousseen. Puolet vastaajista sanoo, ettei koronalla ole ollut vaikutuksia arvostukseen.

Vain ani harva (3 prosenttia) kertoo arvostavansa ruoantuotantoa nyt vähemmän.

Pitkänen arvioi arvostuksen nousua todella positiiviseksi asiaksi.

– Se enteilee siitä, että saamme koko suomalaiseen elintarvikeketjuun lisää toimintavarmuutta ja parempaa kannattavuutta.

– Hyvin menestyvä maatalous on myös suomalaisen kuluttajan etu. Saamme tulevaisuudessakin syödä laadukkaita elintarvikkeita. Monilla tiloilla mietitään sukupolvenvaihdosta, investointeja tai luopumista. Yleisellä ilmapiirillä suomalaista maataloutta kohtaan on totta kai myös merkitystä yrittämiselle, hän jatkaa.