SU: Perussuomalaiset kertoo selvittävänsä aluevaaliehdokkaansa vaalimainoksen virheellisen väitteen

Perussuomalaiset

Perussuomalaisten Uudenmaan piirin puheenjohtaja Jari Immonen toteaa puolueen äänenkannattajalehti Suomen Uutisille puolueen selvittävän aluevaaliehdokkaansa Tiina Haapalan vaalimainoksen virheellistä väitettä.

Vaalimainoksessa väitettiin, että Vihdin kunnanvaltuutettu Haapala olisi myös Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin valtuuston jäsen. Paikkansa pitämättömästä tiedosta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti, jonka eilisessä haastattelussa Haapala ei kyennyt selittämään asiaa.

–  No, ensinnäkin sanon näin, että ohjaan nämä vastaukset joillekin muulle kuin itselleni. Se tietää nämä asiat paremmin, Haapala kommentoi tiistaina IL:lle.

Helsingin Sanomille Haapala kertoo tänään olevansa perussuomalaisten edustaja Husin valtuustossa kahden vuoden kuluttua, kun jaettu paikka siirtyy keskustalta perussuomalaisille. Haapalan mukaan Vihdin perussuomalaiset oli päättänyt asiasta viime elokuussa.

Haapala vetoaa siihen, että Husia koskeva prosessi on ollut hänelle uusi ja sanoo olevan ikävää, että äänestäjille mainoksesta on välittynyt käsitys, että hän olisi jo valtuuston jäsen.

–  Perussuomalaisilla on rakkaita vihollisia, jotka yrittävät iskeä joka puolelle. Eli joku on toimittajille soitellut, sanoo Haapala HS:lle.