Sinisten Elo mielenilmauksesta: "Kaikkien aikojen kallein vaalikampanja – Toriparlamentti ei voi jyrätä kansan päätöstä"

Mielenilmaus

Sinisen eduskuntaryhmän puheenjohtajan Simon Elon mielestä tänään järjestettävä mielenilmaus ja lakot on suunnattu eduskunnan jo hyväksymää päätöstä vastaan.

– Toriparlamentti ei voi jyrätä kansan valitseman parlamentin päätöstä, hän muistuttaa.

Elo muistuttaa, että vasemmisto-oppositio osoittaa mieltä ja osa ammattiliitoista lakkoilee  lakia vastaan, jota on valmisteltu vuodesta 2016, ja jonka sisältöön olisi voinut vaikuttaa viime syksyyn asti.

– Vasemmisto-oppositio on aloittanut kaikkien aikojen kalleimman vaalikampanjan, jonka maksavat yritykset ja työntekijät.

– Sosialidemokraatit käyttävät häikäilemättä hyväkseen asetelmaa, jossa heidän vahvasti tukemansa järjestö jättäytyi pois neuvotteluista, kun olisi ollut aika sopia, Elo ihmettelee.

Elon mukaan aktiivimallia hiottiin muiden osapuolten kanssa pitkään ja siitä tehtiin suomalaisten työllistymistä ajatellen paras mahdollinen malli.

–  Lisäksi sovittiin yhdeksän muuta toimenpidettä, jotka helpottavat muun muassa uudelleen kouluttautumista ja asettavat reilut pelisäännöt nollatuntisopimuksiin. Ajatus eduskunnan hyväksymästä aktivointimallista tuli STTK:lta, joka ymmärsi neuvottelemisen arvon, hän toteaa.

Vasemmisto-opposition taktiikka liioitella yhden toimenpiteen vaikutuksia tässä mittakaavassa suututtaa Eloa.

– Jopa tehtaita joudutaan ajamaan alas lakon takia. Juuri kun Suomen talous kasvaa Euroopan huippuvauhtia ja työllisyys on parhaalla tasollaan lähes 30 vuoteen. Nyt meidän pitäisi yhdessä tukea Suomen menestystä ja varmistaa, että se jatkuu. Suomi pystyy huolehtimaan kansastaan vain jos Suomen talous on vahva, Elo vakuuttaa.