Savola: Panostukset yksityisteihin ja maatalouden kannattavuuteen ovat kaivattuja

Budjetti

Ähtäriläinen kansanedustaja Mikko Savola (kesk.) on tyytyväinen valtion talousarvioesityksen kokonaisuuteen. Budjetin kokonaissumma on 57.7 miljardia.

Jakovara ei ollut suuri, noin 40 miljoonaa, mutta sitä kohdennettiin hyvin keskustalaisesta kulmasta, Savola toteaa tiedotteessaan.

– Panostukset yksityisteihin ja maatalouden kannattavuuteen ovat kaivattuja. Tärkeää on myös, että tutkimus, koulutus ja yrittäjyys ovat vahvasti esillä.

Savola muistuttaa, että valtion taloudenpidon suuri kuva on talouden tasapainottaminen vuoteen 2023 mennessä.

Keskeistä sen saavuttamiseksi on 75 prosentin työllisyystavoitteen tavoittaminen.

– Kaikkien toimien suunta on siis oltava sitä kohden, kuitenkin sosiaalisesti kestävällä tavalla. Viime kauden erityisen tiukan taloudenpidon jäljiltä on julkisen talouden pohja hyvässä kunnossa.

Tiemäärärahoissa suurin osa perusväylänpidon vajaan 13 miljoonan euron lisäyksestä tehtiin eripuolilla maata sijaitseviin pieniin liikenneturvallisuutta ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä parantaviin hankkeisiin.

Haapamäen radan sähköistysmahdollisuus selvitetään osana 12-vuotista liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelua.

Savola kertoo olevansa erityisen iloinen siitä, että lisärahoituksen turvin Alavuden Kätkänjoentien perusparannus voidaan viedä loppuun.

– Se on ollut esillä jo pitkään ja tulee todella tarpeeseen. Liikenneturvallisuutta merkittävästi parantaa Jalasjärven Juustoportin risteyksen korjaukseen saatu raha.

– Päntäne–Isojokitien parantaminen on myös tärkeä alueen elinvoimaa ylläpitävä satsaus, Savola sanoo.

Hän näkee tärkeänä myös lisäyksen sopimussotilaiden palkkaamiseen, joka tukee puolustusvoimien henkilöstön jaksamista.