Säästökuurille joutunut Veikkaus vähentää noin 125–190 työntekijää

Veikkaus kertoo myös sulkevansa noin 15 pelisaliaan.
Veikkaus

Valtion rahapeliyhtiö Veikkaus kertoo saaneensa päätökseen elokuussa alkaneet yt-neuvottelut.

Veikkauksen mukaan noin 125–190 ihmisen työt päättyvät. Lisäksi noin 50 toimihenkilön ja noin 60–110 työntekijän työsuhteen ehdot muuttuvat olennaisesti.

Päättyvien työsuhteiden tarkkaan määrään vaikuttavat vielä muun muassa päätökset työntekijöille tarjottujen uusien työtehtävien vastaanottamisesta sekä mahdolliset yhtiön sisäiset siirrot.

Veikkaus joutuu tekemään säästötoimia, koska sen fyysisten myyntikanavien pelaamisen volyymi on laskenut noin 40 prosenttia niin sanottujen vastuullisuustoimien seurauksena.

Toiminnan tehostamisesta ja henkilöstön vähentämisestä syntyy Veikkauksen mukaan arviolta noin 15 miljoonan euron kustannussäästöt vuoteen 2024 mennessä.

Veikkauksen mukaan merkittävä osa säästöistä koostuu myös siitä, että yhtiö sulkee noin 15 pelisaliaan. Niiden kannattavuus painuu Veikkauksen mukaan liian heikoksi vastuullisuustoimien seurauksena.

Suljettavien pelisalien tiedot julkaistaan Veikkauksen verkkosivuilla, kun tarkemmat sulkemisajankohdat ovat tiedossa.

Yt-neuvottelujen piirissä oli noin 830 ihmistä.

Veikkaus kertoi elokuussa, että automaattipelaaminen on vähentynyt Suomessa merkittävästi tämän ja viime vuoden aikana. Automaattien määrä on laskenut yli 40 prosentilla viime vuoden alun tasolta, eikä Veikkauksen automaatteja voi enää pelata ilman pakollista tunnistautumista.

Syyskuun alussa myös Veikkauksen fyysiset peliautomaatit tulivat pakollisten tappiorajojen piiriin.

Veikkauksen mukaan vuosina 2020–2023 tehtävät vastuullisuustoimet vähentävät Veikkauksen tuloutusta valtiolle vuositasolla noin 300 miljoonalla eurolla.