Saarikko lupaa uutta tukipakettia kulttuurialan tukemiseksi koronakriisin yli – “Ala on erittäin vaikeassa tilanteessa“

Koronakriisi

Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko kertoo Facebookissa laittaneensa valmisteluun tukipaketin kulttuurialan tukemiseksi koronakriisin yli.

Saarikko kertoi asiasta aiemmin tänään myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

Aiemmin hallitus on tukenut kulttuurialaa noin 79 miljoonalla eurolla Saarikon edeltäjän, keskustalaisen Hanna Kososen johdolla.

Keskustan puheenjohtajana toimiva Saarikko sanoo tuovansa esityksen kulttuurialan lisätukipaketista syksyn lisätalousarvioon.

Saarikko korostaa kulttuurialan olevan koronakriisin vuoksi erittäin vaikeassa tilanteessa. Vaikka tapahtumia järjestetään tällä hetkellä hyvin vastuullisella tavalla, eivät ongelmat ole poispyyhittyjä.

– Vaikka teatteri olisi täynnä, valtaosa lipputuloista jää erikoisjärjestelyjen vuoksi saamatta. Erilaisia tapahtumia on myös peruttu runsaasti, mikä tarkoittaa yksittäisille muusikoille, taiteilijoille tai näyttelijöille, että keikkahommia ei ole, hän kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Saarikon mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö sekä työ- ja elinkeinoministeriö selvittävät parhaillaan yhteistyössä keinoja siihen, miten olemassa olevat tukimuodot kohdistuisivat paremmin alan toimijoihin.

Saarikon mukaan luovien alojen liepeillä on monia toimijoita, jotka ovat kriisitilanteessa jääneet kaikkien tukimuotojen katveeseen.

– Kulttuurialalla tehdään valtavan arvokasta työtä suomalaisten henkisen hyvinvoinnin ja kriisinkestävyyden sekä koko maan elinvoiman hyväksi. Rohkaisen kaikkia käyttämään kulttuuripalveluita turvallisella tavalla niin kauan kuin voimme välttää jyrkempiä kokoontumisrajoituksia, hän päättää.

Kerroin Ilta-Sanomat haastattelussa, että olen laittanut valmisteluun tukipaketin kulttuurialan tukemiseksi…

Julkaissut Annika Saarikko Lauantaina 26. syyskuuta 2020