Saarikko asettaa työryhmän pohtimaan rokotuskattavuuden parantamista

Rokotteet

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko (kesk.) asettaa työryhmän selvittämään, miten rokotuskattavuutta voidaan ylläpitää ja parantaa, sosiaali- ja terveysministeriö kertoi keskiviikkona.

Työryhmä asetetaan lähiaikoina, ja sen toimikausi kestää maaliskuun loppuun asti. Laaja-alaisen työryhmän asettamisesta on jo sovittu ministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kesken.

Saarikon mukaan jo nyt on olemassa hyviä ehdotuksia rokotuskattavuuden tukemiseksi, mutta niiden valmistelu pitää tehdä huolellisesti.

– Esimerkiksi mahdolliset lasten ja nuorten sosiaalietuuksia ja rokotusten vapaaehtoisuutta koskevat lainsäädännön muutokset pitää arvioida huolellisesti suhteessa perusoikeuksiin, Saarikko sanoi.

Hänen mukaansa perheiden rokotustietoisuutta edistetään jo nyt neuvolakäynneillä vuorovaikutuksessa perheiden ja terveydenhoitajien kanssa.

Saarikko mainitsee myös, että perheitä voidaan tukea arjessa, esimerkiksi laajentamalla neuvoloiden aukioloaikoja tai muistuttamalla perheitä rokotusten ajankohdista ja uusinnoista kansallisen rokotusohjelman mukaisesti.