Rikosepäily sai Sebastian Tynkkysen vuodattamaan pettymystään eduskunnassa: "Poliittiset mielipiteet tulee punnita vaaleissa – ei oikeussaleissa"

Politiikka

Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan epäilty perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen ei sulata tuoretta rikosepäilyään.

– Kansalaisten kuuluisi saada päättää, mitä ongelmia poliitikot nostavat julkisuuteen ja valtakunnan viranomaisten ei pitäisi puuttua siihen. Sehän sairastuttaa demokratian. Poliittiset mielipiteet tulee punnita vaaleissa – ei oikeussaleissa, Tynkkynen tilitti eduskunnassa keskiviikkona.

Oulun poliisin mukaan Tynkkysen epäillään syyllistyneen rikokseen Facebook-kirjoituksillaan kuntavaalien alla vuonna 2017. Esitutkinta on valmistunut, ja asia siirtyy seuraavaksi syyttäjälle harkittavaksi.

Tynkkynen oli julkaissut sosiaalisessa mediassa tekstejä, jotka hän oli kertomansa mukaan saanut ulkomaalaisten ahdistelemiksi joutuneilta naisilta.

Tynkkynen päivitteli, kuinka ”vihreän taustan omaava viranomainen” eli yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä oli ”kehdannut” epäillä tekstien aitoutta.

– Jos me too -kampanja olisi alkanut ennen kuntavaaleja, en usko, että yhdenvertaisuusvaltuutettu olisi kehdannut ilmiantaa päivityksiä, joissa toin esille naisten kokemaa ahdistelua maahanmuuttajien osalta.

Tynkkynen sivusi rikosepäilyään eduskunnan lähetekeskustelussa, jossa käsiteltiin ulkomaalaisten seksuaalirikollisten automaattista karkottamista esittävää kansalaisaloitetta .