Rikolliset urkkineet pankkitunnuksia Omakanta-palvelun nimissä lähetetyillä sähköposteilla

Omakanta

Omakanta-verkkopalvelun nimissä on urkittu henkilö- ja pankkitunnuksia, tiedotti Omakantaa ylläpitävä Kela tiistaina.

Omakannan nimissä on lähetetty sähköposteja, joissa vastaanottajaa neuvotaan klikkaamaan linkkiä ja kirjautumaan sen kautta Omakantaan. Linkki ohjaa rikollisten ylläpitämälle verkkosivustolle.

Kelan mukaan viestit voivat olla tyyliltään painostavia. Niissä voidaan väittää, että vastaanottajan on kirjauduttava välittömästi Omakantaan tai tarkistettava itseään koskevia asiakirjoja. Viesteissä on viitattu myös covid-19-sertifikaattiin ja koronarokotustodistukseen.

Kela muistuttaa, että Kanta-palvelut tai Kela eivät kehota käyttäjiä kirjautumaan Omakantaan sähköpostilla tulevan linkin kautta. Kela kertoo selvittävänsä asiaa yhdessä turvallisuusviranomaisten kanssa.

Kommentit (2)

  • Mustikka

    Pankit olisi saatava vastuuseen huijauksista. Ulkomailla oleskellessani ulkomainen pankki aina soitti erikseen kun olin siirtämässä suurempaa summaa ensimmäistä kertaa uuteen tilinumeroon ulkomaille. Pankit voisivat käyttää enemmän tekoälyä huijaussiirtojen estämiseen. Tuskin eläkeläinen nyt yhtääkkiä siirtää kaikkia rahojaan kokonaan uuteen tilinumeroon. On helppo estää tekoaälyn avulla. Pankkien on panostettava ohjemistoihinsa. Lainsäädäntöä on muutettava, että pankit pakotetaan satsaamaan ohjelmistonsa kehittämiseen. Kun ne joutuisi maksamaan itse huijaukset, alkaisi panostus huijaussuojattujen pankkitoimintojen estämiseen.

  • Mustikka

    Siis huijaussuojattujen pankkitoimintojen kehittämiseen ja huijausten estämiseen..

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen