Riikka Pakarinen mielii takaisin keskustan johtoviisikkoon – "Koen, että juuri tässä hetkessä olen valmis"

Keskusta

Keskustan Uudenmaan piiri esittää Riikka Pakarista keskustan varapuheenjohtajaksi.

Pakarinen toimi keskustan varapuheenjohtajana vuosina 2012–2014. Suurelle yleisölle Pakarinen on tuttu kasvo Eurooppa-politiikasta, sillä hän toimi keskustan europarlamentaarikkona vuodet 2009–2014.

– Uskon, että elämän moninaiset kokemukset helpot ja vaikeatkin, erilaiset työt ja toisaalta kotona oleminen lasten kanssa ovat tehneet minusta entistä kypsemmän ja valmiimman toimimaan puoluejohdossa, jossa minulla oli viimeksi kunnia olla seitsemän vuotta sitten, Pakarinen perustelee aikeitaan laajassa mielipidekirjoituksessaan.

Tällä hetkellä Pakarinen vaikuttaa valtiovarainministeri Matti Vanhasen EU-asioista vastaavana erityisavustajana ja Espoon kaupunginvaltuutettuna.

– Koen, että juuri tässä hetkessä olen valmis ja haluan antaa puolueelle sen mitä taustani, kokemusteni, persoonani ja osaamiseni kautta suinkin voin antaa, Pakarinen jatkaa.

Uudenmaan piirin puheenjohtaja Sonja Hällfors kehuu Pakarista kokeneeksi ja näkemykselliseksi keskustalaiseksi, jonka osaamisesta hyötyisi koko puolue.

– Pakarinen on aito sillanrakentaja niin kaupunkien kuin alueiden välillä, Hällfors sanoo.

Kampanjassaan Pakarinen aikoo korostaa erityisesti alueellisen eriytymisen torjumista, vahvempaa keskustalaista Eurooppa-politiikkaa sekä kohtuuden politiikkaa.

Pakarinen uskoo, että keskusta voi nousta seuraavissa kunta- ja eduskuntavaaleissa maan suurimmaksi puolueeksi.

– Tämä ei voi kuitenkaan tapahtua, jos kannatuksemme Suomen suurimmassa vaalipiirissä ei nouse nykyisestä, Espoossa asuva Pakarinen paaluttaa.

Koulutukseltaan Pakarinen on yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden maisteri. Tämän lisäksi hän valmistelee väitöskirjaa EU:n puolustuspolitiikasta. Hän on työskennellyt myös Metsäteollisuus ry:n edunvalvonta päällikkönä ja Panimoteollisuus ry:n toimitusjohtajana.

Keskustan puoluejohto valitaan puoluekokouksessa 4.–6. syyskuuta Oulussa.

Varapuheenjohtajakisaan on tähän mennessä ilmoittautunut kansanedustaja Pasi Kivisaari. Kansanedustaja Mikko Kärnä on kertonut olevansa käytettävissä, mikäli jostain piirijärjestöstä löytyy ehdokkuudelle kannatusta.

Istuvista varapuheenjohtajista Petri Honkonen haluaa jatkaa, Hannakaisa Heikkinen luopuu paikasta ja Juha Rehula ei ole vielä kertonut suunnitelmistaan.