"Pikkutakkien tilalle on tullut flanellipaidat" – käytöstavat vedettiin viemäristä alas, keskustan Ovaska ja Honkonen sanovat perussuomalaisten jarrutusoperaatiosta

Politiikka

Keskustelu EU:n elpymispaketista kesti yli neljä päivää, kun perussuomalaiset pitkitti eduskuntakeskustelua tiistaista lähtien.

Perussuomalaisten kansanedustaja Sebastian Tynkkynen piti ennätyspitkän, yli kahdeksan tuntia kestäneen jarrutuspuheen flanellipaita päällään. Puhe alkoi perjantaina kello 18.06 ja päättyi noin puoli kolmelta yöllä.

Keskustan kansanedustaja Jouni Ovaska kertoo olevansa surullinen suunnasta, johon Suomen eduskunta on menossa.

– Asiallinen käytös on historiaa, toisia ei kunnioiteta, teitittely on korvautunut sinuttelulla. Pikkutakkien tilalle on tullut flanellipaidat. Salissa toimitaan omilla säännöillä, joita eduskunnan työjärjestys ei tunne, Ovaska kirjoittaa Facebookissa.

– Varapuhemies tekee mieluummin puoluepolitiikkaa kuin edustaa instituutiota, keskustaedustaja hämmästelee myös Juho Eerolan (ps.) toimintaa istunnossa.

Olen surullinen suunnasta, johon Suomen eduskunta on menossa. Olen tottunut tekemään yhteistyötä kaikkien kanssa,…

Julkaissut Jouni Ovaska Perjantaina 14. toukokuuta 2021

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen toteaa, että sodankäyneet sukupolvet loivat eduskuntaan arvokkaat käytöstavat ja arvokkaan, sivistyneen esiintymisen kulttuurin.

– Nyt tämä porukka vetää sen perinnön viemäristä alas, Honkonen luonnehtii perussuomalaisten toimintaa elpymispakettikeskustelussa.

Keskustan eduskuntaryhmää johtava Antti Kurvinen puolestaan kiittelee eduskunnan puhemies Anu Vehviläistä ja varapuhemies Tarja Filatovia ”todella rajusta urakasta”.

– Suomen eduskunta ja parlamentarismi kesti tämänkin kiihkeän keskustelun.

Helsingin Sanomat ikuisti tunnelmia eduskunnan maratonkeskustelusta. Sosiaalisessa mediassa on kehuttu vuolaasti kuvaa, jossa puhemies Vehviläinen nojaa tuoliin ja katsoo yläilmoihin. Sen jakoi Twitterissä myös keskustaedustaja Joonas Könttä.

– Ainesta vuoden lehtikuvaksi, Könttä toteaa.

Kommentit (6)

 • Lukija21

  Ei sitten kenenkään huomio kiinnittynyt lyhythihaisessa ruutupaidassa esiintyneeseen Kimmo Kiljuseen (lippu Kiljunen, sd)? Mutta hän onkin hallituspuolueesta.

 • Nipsu

  Todellakin vuoden lehtikuva! Kuva kertoo kaiken… Halit Puhemies Vehviläiselle <3 Olet mahtava!!!!

 • Lukija21

  Kuinka Jouni Ovaska kehtaa puhua arvovallasta? Mies, joka taannoin kehuskeli sillä, että oli alueensa vaalivastaavana saanut tietoa keskusvaalilautakunnalta/pitänyt kirjaa äänestäneistä/soitellut oletetuille keskustan kannattajille ja tarjonnut vaalikyydin niille, jotka ehkä eivät olleet käyneet äänestämässä. Olen tasan tarkkaan samaa mieltä, että eduskunnassa pitää pukeutua hyvin. Miehillä pikkutakki ja solmio. Ostan Ovaskalle ja Honkoselle solmiot, joissa on EU:n tähdet ja samalla pyydän, että käyttävät niitä tai muita solmioita ennen kuin tulevat pukeutumisesta huutelemaan.

 • Lukija90

  Opeilla noussut pikkutakit hattuun,kun koulussa ei niitä pidetä. Olisko kepun alamäen eräs syy juuri tässä? Kepulaisista tullut liian herraskaista porukkaa kansaan verraten. Miettikää opet tätä edes hetkinen!

 • Nipsu

  Onpa katkeria nuo persut… kova kiima saada lisää äänestäjiä 🙂 Olen huomannut, että persujen mielestä kaikki mitä Keskusta tekee on väärin tai juonittelua tms… Nipsu on suuremmaksi osaksi ihan toista mieltä… Hyvä Keskusta! Arvokkuutta eduskuntaan kaipaan minäkin…

  • Lukija21

   Lisään Nipsunkin solmion saajien listalle, jos ilman solmiota esiintyminen hänen mielestään lisää arvokkuutta😂.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen