Varapuhemies Eerola hyllytetty tehtävästä elpymispaketin käsittelyn ajaksi – Vehviläinen: "On suuri riski, että hän ajattelee puhemiehen työtä enemmän perussuomalaisesta näkökulmasta"

Elpymispaketti

Eduskunnan toinen varapuhemies Juho Eerola (ps.) ei toistaiseksi johda puhetta eduskunnan täysistunnossa EU:n elpymispaketin käsittelyn aikana, kertoo puhemies Anu Vehviläinen (kesk.) STT:lle. Syynä on epäily siitä, toimisiko Eerola puhetta johtaessaan puolueettomasti.

Eerola on avoimesti tuonut esiin, että hänellä on perussuomalaisten politiikkaan liittyviä tavoitteita, ja Vehviläisen mukaan tämä voisi vaarantaa hänen puolueettomuutensa.

–  On suuri riski, että hän ajattelee puhemiehen työtä enemmin perussuomalaisesta näkökulmasta kuin puolueettoman puhemiehen roolista.

Vehviläinen kertoo yllättyneensä, kun Eerola keskiviikkona avoimesti kertoi STT:lle, että hän olisi edellisyönä saattanut käyttää istuntoa johtaessaan tilannetta hyväkseen, jos tukipaketin vastustajilla olisi ollut tilapäinen enemmistö eduskunnassa. Näin paketin käsittely olisi voinut lykkääntyä jopa syksyyn saakka.

Vehviläinen otti tuolloin yöllä istunnon johtaakseen, eikä tällaista tilannetta päässyt syntymään.

Lisäksi eduskunta äänesti keskiviikkona, että elpymispaketin käsittely pannaan pöydälle illalla alkaneeseen toiseen täysistuntoon. Tällä estettiin se, ettei paketin käsittelyä voida enää lykätä.

Vehviläinen kertoi, että hän ennen keskiviikkoiltana alkanutta istuntoa keskusteli ensimmäisen varapuhemiehen Tarja Filatovin (sd.) ja eduskunnan virkakunnan kanssa, onko vielä muita riskejä siihen, että asian käsittelyä pitkitettäisiin.

Vehviläinen sanoi keskustelleensa keskiviikkona ratkaisusta Eerolan kanssa ja tämän ymmärtäneen sen.

Elpymispaketin käsittelyä johtavat nyt puhemies Vehviläinen ja varapuhemies Filatov vuorovedoin.

Varapuhemiesten tehtävä on sijaistaa puhemiestä tämän ollessa estyneenä. Ensisijaisena sijaisena on ensimmäinen varapuhemies.

Vehviläisen ratkaisusta kertoi aiemmin Helsingin Sanomat.

Kommentit (4)

 • Lukija4

  Kyllä puheripulilla on aikaisemminkin viivytetty eduskunnan työskentelyä eri puolueiden yksittäisten edustajien toimesta. Mutta nyt on kokonainen suuri puolue tarttunut toimintaan, jota järjestäytyneessä yhteiskunnassa ei voi miltään osin hyväksyä. Jos täydellä palkalla ei ole muuta tehtävää – kannattaa miettiä alan vaihtoa. Tietysti tyhjän puhuminen on heidän leipälajinsa – mutta kannattaisi puhua vähemmän, niin äänestäjätkin ymmärtäisivät.

  • Lukija21

   Lukija4 näköjään haluaa sanoutua irti demokratiasta? Keskustan uutta saarikkolaista politiikkaa? Kyllä Suomea kannattaa puolustaa täydellä palkalla. APS, KD ja LiikeNyt sitä tekevät. Hattua nostan.

 • Lukija21

  Eerola hyllytettiin oletetun aikomuksen perusteella. Pitäisikö Filatov hyllyttää tekemänsä virheen perusteella? Siinäpä pulma Vehviläiselle. Kauanko jaksaa?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen