Piiripomo opettaa, purjehtii, laulaa kuorossa – ja tekee politiikkaa

Päijät-Hämeen keskustajohtaja Eevakaisa Lehtosalo-Lönnberg kohtaa ihmisiä mielellään
Keskusta

Olet keskustan Päijät-Hämeen piirin puheenjohtaja nyt toista vuotta. Miten piirillä menee? 

Keskusta on vahva toimija maakuntamme pienillä paikkakunnilla. Meillä on monen ikäisiä toimijoita joukossamme ja hyvä yhteishenki. Aluevaaleissa onnistuimme hienosti. Uusien aluevaltuutettujen intoa on pitänyt alkuvaiheessa jopa hieman jarrutella!

Vaikutat Sysmän kunnanvaltuustossa ja -hallituksessa ja olet Päijät-Hämeen aluevaltuutettu. Miten kuvaat itseäsi paikallispoliitikkona? 

Tätä työtä tehdään ihmisiä varten, ja keskusteluista heidän kanssaan saan itselleni intoa ja voimia vaikuttaa. Haluan olla tarvittaessa rohkea, vain uudistumalla voimme saada aikaan muutosta. 

Olet ammatiltasi luokanopettaja. Auttaako koulumaailman tuntemus myös politiikassa? 

Hyvät ihmissuhdetaidot ovat tärkeitä niin koulussa kuin politiikassakin. Ihmisten kohtaaminen on vahvuuksiani, ja toivon olevani helposti lähestyttävä. Lapsilta ja puolisolta kysyttäessä ehkä liiankin helposti lähestyttävä, kauppareissut kun saattavat kestää heistä joskus piinaavan kauan. 

Harrastat purjehdusta ja laulat kuorossa. Molemmissa lajeissa on pidettävä ilmatila hallussa. Mitä harrastukset antavat sinulle, ja onko niistä erityistä hyötyä poliitikolle? 

Nuotteja ja navigointia tarvitaan molemmissa, päämäärä on hyvä olla tiedossa ja olosuhteisiin pitää pystyä mukautumaan nopeastikin. Näin on politiikassakin. Kuorolaulussa on ehdottoman tärkeää kuunnella muita laulajia. Purjehduksessakin on aistittava olosuhteita, mutta parasta siinä on kuunnella hiljaisuutta. 

Olet horoskooppimerkiltäsi kauris. Mitä tämä kertoo sinusta? 

Kauriin sanotaan olevan varustettu kuivalla huumorilla ja olevan korostetun asiallisia ja virallisia, vakavahenkisiä. Niitä piirteitä en tunnista itsestäni. Periksiantamattomuus, velvollisuudentuntoisuus, luotettavuus ja arkisista asioista nauttiminen taas osuvat minuun oikein hyvin. Kauriille tyypillinen ammatti on kuulemma opettaja, virkamies tai poliitikko, aikamoinen sattuma!