Pääministeri Marinin poisjäänti puheenjohtajatentistä herätti närää – Näin hän itse kertoo ajankäytöstään

Politiikka

SDP:n edustus MTV:n SuomiAreena-puheenjohtajatentissä herätti keskiviikkona ihmetystä. Illan tentissä pääministeripuoluetta edustaa varapuheenjohtaja Ville Skinnari, ei vielä hetken puheenjohtajana toimiva Antti Rinne tai pääministeri Sanna Marin.

Marin itse kertoo Twitterissä, että hän on priorisoinut viikonlopun tärkeään Eurooppa-neuvoston kokoukseen valmistautumisen muiden tehtävien edelle.

– Tänään ohjelmassa muun muassa keskusteluja eri maiden pääministerien kanssa, viimeisin iltayhdeksältä. Huomenna vielä osa, Marin twiittaa.

EU-maiden johtajat hakevat loppuviikosta ratkaisua mittavasta 750 miljardin euron elpymispaketista ja seitsenvuotisesta budjetista perjantaina ja lauantaina Brysselissä. 

Pääministeri saa taustatukea muun muassa keskustan kansanedustajalta Jouni Ovaskalta. Ovaska twiittaa täyden tuen pääministerille.

– Edessä äärettömän vaikeat neuvottelut #elvytyspaketti. Suomen kanta on tiukka, vastassa Merkel ja Macron sekä moni muu, Ovaska twiittaa.

Etenkin kokoomusedustajat ihmettelivät aiemmin keskiviikkona Marinin puuttumista puheenjohtajatentin osallistujien joukosta. He epäilivät, ettei pääministeri antaudu poliittiseen keskusteluun.

Sanni Grahn-Laasonen harmitteli Marinin poisjääntiä ja viittasi tietoihin, jonka mukaan Marin olisi osallistumassa Ylen A-studioon. Myöhemmin päivällä Yle kertoi, että Marin ei osallistu myöskään A-studioon.

– Antautuminen poliittiseen keskusteluun opposition kanssa olisi tärkeää demokratialle, Grahn-Laasonen twiittasi.

Myös muun muassa Saara-Sofia Sirén (kok.) kritisoi Marinia päätöksestä jäädä pois.

– Demokratian kannalta on kieltämättä ongelmallista, jos pääministeri ei käy lainkaan dialogia opposition kanssa. Tiedotustilaisuudet ja henkilökohtaiset haastattelut ovat asia erikseen, niiden lisäksi olisi tärkeää käydä aitoa vuorovaikutteista keskustelua.