Pääministeri Marin kommentoi keskustaministeri Lepän kotitilan läheisen raitin kunnostusta Ylellä – “Eduskunta on varmasti sen arvioinut“

Politiikka

Pääministeri Sanna Marinin (sd.) muistuttaa, että eduskunta on tehnyt itsenäisesti päätökset siitä, mitä lisäyksiä hallituksen budjettiesitykseen tehtiin niin sanottujen joululahjarahojen muodossa.

Marinilta kysyttiin Ylen pääministerin haastattelutunnilla kantaa siihen, että joululahjarahoista myönnettiin 200 000 euroa maa- ja metsätalousministeri Jari Lepän (kesk.) kotitilan lähellä sijaitsevan Koirakivenraitin kunnostukseen.

Kestopäällysteen saava noin 1,5 kilometrin pituinen Koirakivenraitti sijaitsee Pertunmaalla Etelä-Savossa. Tien kunnostukseen myönnettiin jo viime joulun alla 100 000 euroa.

Marin totesi, että hanke on saanut kannatusta valtiovarainvaliokunnassa.

– En ota kantaa tähän yksittäiseen tienpätkään, eduskunta on varmasti sen arvioinut. Varmasti se on hyvä kunnostaa, niin kuin aika moni muukin tie Suomessa olisi hyvä kunnostaa. Sikäli näen kyllä, että meidän pitää lisätä perusväylänpidon rahoitusta pitkällä aikavälillä niin, että kaikki tiestöt saadaan hyvään kuntoon, Marin muotoili.

Ministeri Leppä kertoi itse aiemmin sähköpostitse Talouselämälle, että Koirakivenraitti on kunnostuksen tarpeessa.

– Tie on yhdystie ja sillä on paljon raskasta liikennettä ja se on aika-ajoin luokattoman huonossa kunnossa. On hyvä, että maaseudun teihin on nyt enemmän varoja käytössä kuin pitkään aikaan, Leppä kertoi.

Talouselämä kysyi Lepältä, ”oliko puhdas sattuma, että ministerin kotitilan viereinen tie sai rahaa, ja vaikuttiko Leppä eduskuntaryhmän kautta tai muuten asiaan”.

– Tierahoitus koostuu useista eri kokonaisuuksista. Suurimmat hankkeet, jotka saavat EU-rahoitusta ja suoraa budjettirahoitusta, päätetään hallituksen ja eduskunnan toimesta. Tienpidon perusrahoitus ja sen taso päätetään samoin ja ELY:t käyttävät rahat oman valmistelunsa pohjalta, Leppä vastasi.

– Yksityistiemäärärahojen taso määräytyy myös hallituksen ja eduskunnan toimesta. Eduskunta on perinteisesti budjettimietintönsä osana jakanut varoja eri puolille maata eri kokoisiin tiehankkeisiin. Tästä osuudesta nyt sitten Koirakivenraitti sai kunnostusrahat ja hyvä niin, ministeri jatkoi.

Kommentit (5)

 • Lukija9

  Vai silviissii! Mikä Teitä Kepun ministereitä vaivaa, kun osa teistä möhlii jatkuvasti? Kyllä tämä Lepän aikaansaama tieasia menee taas siihen ”siltarumpukategoriaan”, josta meitä kepulaisia on jo pitkään paheksuttu. Viime hallituskaudella oli taksihässäkkä ja nyt tämä ”sivutiehässäkkä”. Kun näitä typeryyksiä ja kotiinpäinvetämisiä tulee jatkuvasti, vaikka ne eivät olekaan kokonaisuuden kannalta isoja asioita, on niillä negatiivinen propakanda-arvo. Ne ovat asioita, jotka minä ja Pihtiputaan mummo ja meidän kaltaiset osaamme sopeuttaa omiin ympyröihimme ja ilmiöt osaltaan auttavat alentamaan Kepun kannatusta. Ministereinä räikeät kotiinpäinvetämiset tulee kertakaikkiaan lopettaa, kertakaikkiaan, Sano…

 • Nipsu

  En ymmärrä mikä tässäkin on vialla?! Joululahjarahaa jaetaan joka Suomen maakuntaan. On hyvin yleistä, että oman maakunnan asioista tiedetään parhaiten ja siksi ehdotetaan – KOROSTAN – ehdotetaan, mikä olisi hyvä aluea joululahjorahan käyttämiseksi. Joten tässä ei ole mitään kritisoitavaa…
  Mikäli minä tulisin valituksi vaikka Kainuusta – tottakai ehdottaisin oman alueen mahdollisia parantamispaikkoja. Onhan paikalliset valinneet minut edustamaan Kainuuta. Järkihän sen jo sanoo…. Näin tekee jokainen kansanedustaja joka puolueesta. Joten kitinä jo poikki….

 • Lukija9

  Nipsu, olen edelleenkin sitä mieltä, ettei ministerin pidä toimia ”joulupukkina” oman kinkkeripiirinsä ”pikkuasioiden” hoitamiseksi. ”Tuskin ehtii illansuu, kun viaton pikkudiili on turhan suuri ”geissi”? Propaganda ei tunne sääliä ja tosiasioita. ”Hyvveepä hyvinnii Uuvenvuuen alakua ja samalla parempata loppuvuotta”!

 • Lukija55

  Kyllä tuo huonolta näyttää. Nyt on 1,5 km yksityistien pätkään laitettu jo 300 000€. Paikallisten virkamiehen mukaan juuri tuo kohde ei olisi kiireellisin korjattava. Vaan jostain syystä rahaa löytyy.

 • Lukija21

  Nipsulla on vääristynyt oikeustaju. Kaikilta kerättyjä varoja voidaan käyttää hallituspuolueiden kansanedustajien vaalityöhön.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen