Olympiakomitean henkilöstöltä lausunto – "pettynyt tapaan, jolla Lehtimäen tapausta on käsitelty hallituksessa ja julkisuudessa"

Häirintäkohu

Suomen Olympiakomitean henkilöstön nimissä lähetettiin torstaina medialle lausunto, jossa henkilöstö ilmaisi pettyneensä Mika Lehtimäen tapauksen käsittelyyn hallituksessa ja julkisuudessa.

Viesti oli lähetetty Olympiakomitean yleisestä sähköpostiosoitteesta, mutta sen allekirjoituksena oli ”Suomen Olympiakomitean henkilöstö” ilman yhdenkään henkilön nimeä tai yhteystietoa.

–  Henkilöstö on toimittanut näkemyksensä Olympiakomitean hallituksen tietoon ennen hallituksen eilistä kokousta. Näkemyksemme mukaisesti sanoudumme jyrkästi irti siitä toimintatavasta, jolla Mika Lehtimäen työsuhteen jatkamista on käsitelty ja miten siitä on päätetty. Se ei ole Olympiakomitean henkilöstön arvojen mukainen toimintatapa, lausunnossa kirjoitettiin.

Lausunnossa tuomittiin epäasiallinen käytös ja häirintä.

–  Henkilöstö on pettynyt tapaan, jolla asiaa on käsitelty niin hallituksessa kuin julkisuudessa. Henkilöstö peräänkuuluttaa puheenjohtajistolta ja hallitukselta suoraselkäisiä päätöksiä ja vastuunkantoa, sekä johtamis-, toimintatapa- ja päätöksentekokulttuurin tervehdyttämistä, lausunnossa ilmoitettiin.