Nyt tuli vetoomus Saarikolle: "Akkuteollisuuden insinöörikoulutus sopisi Vaasaan kuin akku puhelimeen"

Akkuala

Vaasan keskustaopiskelijat vetoavat tiedeministeri Annika Saarikkoon (kesk.), jotta Vaasan korkeakouluihin saataisiin akkuteollisuuden insinöörikoulutusta.

– Valtion uudessa akkustrategiassa linjataan, että Suomeen perustetaan kansainvälisen akkututkijakoulu ja akkuinsinöörien koulutusohjelma käynnistetään. Vaasaan nämä nyt sopisivat kuin akku puhelimeen, vaasalainen insinööriopiskelija ja keskustaopiskelijoiden varapuheenjohtaja Elisa Pirttilahti toteaa.  

Vaasan kaupunki tiedotti maanantaina, että brittiläinen pörssiyhtiö Johnson Matthey on aloittanut alkuvaiheen suunnittelun akkumateriaalitehtaan rakentamiseksi Vaasaan.

Keskustaopiskelijat huomauttavat, että Vaasaan tuleva akkuteollisuus tarvitsee valtavasti korkeaa osaamista. Vaasan yliopisto ja ammattikorkeakoulu kouluttavat tällä hetkellä monialaisia tekniikan alan asiantuntijoita. Uusi koulutuslinja laajentaisi Vaasan mahdollisuuksia energiateknologian osaamisessa.

Samalla se vahvistaisi Vaasan korkeakoulujen tarjontaa ja akkuteollisuuden työvoiman saatavuutta.

Pohjanmaan vientiteollisuus vetää vahvasti koko Suomea kasvun uralle.

Vaasalainen aluekehittämisen asiantuntija ja keskusta-aktiivi Aleksi Koivisto huomauttaa tiedotteessa, että
Vaasan akkuteollisuus tarvitsee tuhansia uusia osaajia.

– Akkuteollisuuden työpaikat kiinnostavat meitä nuoria, sillä ilmastonmuutoksen torjunta on kauppaa ja kasvua Vaasalle. Muualla vain vaaditaan ja puhutaan, mutta Pohjanmaalla tehdään töitä ilmastonmuutoksen torjumiseksi, Koivisto lataa.