Naapurimaakuntien matkustussuositukset eivät vaikuttaneet Uudenmaan liikenteeseen

”Epäilemme, että ne jotka ovat voineet jäädä kotiin, ovat tehneet sen jo aikaa sitten”.
Koronakriisi

Naapurimaakuntien kehotus välttää tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle ei ole vaikuttanut aamupäivän tieliikenteeseen.

–  Mitään huomattavaa liikennemäärien vähenemistä ei ole ollut näillä kolmella sisääntuloväylällä eli Ykkös-, Kolmos- ja Nelostiellä, kertoi iltapäivällä Helsingin tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjä Marko Lassi.

–  Olemme jutelleet kollegoiden kanssa ja epäilemme, että ne, jotka ovat voineet jäädä kotiin, ovat tehneet sen jo pidemmän aikaa sitten, Lassi lisäsi.

Myöskään junaliikenteeseen eiliset suositukset eivät vaikuttaneet ainakaan vielä perjantaiaamuna.

–  Naapurimaakuntien reiteillä ei toistaiseksi näy muutosta varaustilanteessa. Myös asiakaspalvelussamme on ollut rauhallinen aamu eikä peruutuksia jo ostettuihin lippuihin ole tullut normaalista poiketen, kerrottiin VR:n viestinnästä sähköpostitse.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri suositteli eilen alueen asukkaille, että nämä välttäisivät tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Varsinais-Suomi itse on epidemian kiihtymisvaiheessa. Alueella on kuitenkin paikallisen sairaanhoitopiirin mukaan suuri riski koronatilanteen pahenemisesta.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri puolestaan suosittelee, että alueen asukkaat välttävät tarpeetonta matkustamista kaikille koronaepidemian leviämisvaiheessa oleville alueille tai alueilta. Suositukset ovat voimassa marraskuun lopusta tammikuun 7. päivään.

Kanta-Häme on kolmiportaisen epidemia-asteikon keskimmäisellä portaalla eli kiihtymisvaiheessa, mutta maakunnan tiedotteen mukaan se on siirtymässä todennäköisesti jo ensi viikolla leviämisvaiheeseen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) totesi keskiviikkona koko Uudenmaan siirtyneen epidemian jaottelussa vakavimpaan vaiheeseen eli leviämisvaiheeseen. Pääkaupunkiseutu teki omalta osaltaan saman toteamuksen viime viikolla.

Uudenmaan ohella Päijät-Häme totesi keskiviikkona olevansa epidemian leviämisvaiheessa. Osana muita suosituksia alueen asukkaita kehotettiin kiinnittämään huomiota matkustamiseen.

Uudenmaan epidemiatilannetta on tarkkailtu myös Pirkanmaalla. Alueellista pandemiaohjausryhmää johtava Juhani Sand kertoi torstaina STT:lle, että pirkanmaalaisille annetaan todennäköisesti Varsinais-Suomen linjausta vastaava suositus ensi viikolla.