MT: Yle palvelee parhaiten kaupunkien nuoria, sinkkuja ja vihreitä – yrittäjät ja maalla asuvat kokevat saavansa Yle-verolle vähiten vastinetta

Tulos yllätti Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan
Yle

Maaseudulla asuvat ovat tyytymättömimpiä Yle-veroa vastaan saamaansa palveluun. Ammattiryhmistä vähiten vastinetta Yle-verolle kokevat saavansa yrittäjät ja maanviljelijät. Tyytyväisimpiä taas ovat kaupunkien vihreät, sinkut ja kotona asuvat nuoret. 

Asiasta uutisioi Maaseudun Tulevaisuus, joka teetti asiasta kyselyn .  

Tyytyväisimmät Yle-veron maksajat löytyvät vihreiden kannattajista, joista yli 73 prosenttia oli tyytyväisiä – täsmälleen yhtä moni perussuomalaisista oli vastakkaisella kannalla. SDP:n, keskustan ja vasemmiston kannattajista noin 64 prosenttia piti Yle-verosta saamaansa vastinetta riittävänä.

Puolet yrittäjistä, maanviljelijäistä ja muista maalla asuvista ei koe saavansa rahoilleen vastinetta. Pääkaupunkiseudun asukkaista peräti 62 ajattelee päinvastoin, samoin melkein yhtä moni sinkuista ja vanhempien luona asuvista nuorista.

Tulos yllätti Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttilan. Tulos poikkeaa Ylen omista tutkimuksista, joiden mukaan viime vuonna 78 prosenttia kokee saavansa hyvin vastinetta verorahoilleen. 

– Tavallaan maaseudulla asuvien vähäisempi tyytymättömyys kyllä yllättää, koska esimerkiksi alueradion ja -toimitusten rooli on maaseudulla kuitenkin melko merkittävä ja kuulijaluvut hyviä, Ylä-Anttila kertoi MT:lle.

Kantar TNS:n tekemään mielipidetiedusteluun vastasi yli tuhat suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.