MT: Kettunen haluaa Valion pääkonttorin pois Helsingistä – "Valion tuomat veroeurot kyllä kelpaavat Helsingin kaupungille, mutta puhtaat meijeriteollisuuden tuotteet eivät"

Maito

Keskustan kansanedustaja ja entinen meijeriautonkuljettaja Tuomas Kettunen haluaa siirtää Valion pääkonttorin pois Helsingistä, kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Kettusen mielestä Helsinki polkee meijeriteollisuutta, koska ei tarjoile kaupungin tilaisuuksissa lihaa tai lehmänmaitoa. Hänen mukaansa Helsingin kaupungin linjaus on vastuuton.

– Omistajina olevien osuuskuntien tulisi vetää johtopäätökset Helsingin kaupungin maitovastaisuudesta. Valion tuomat veroeurot kyllä kelpaavat Helsingin kaupungille, mutta puhtaat meijeriteollisuuden tuotteet eivät, hän paheksuu.

Kettunen haluaisi siirtää pääkonttorin esimerkiksi Kajaaniin, Ouluun, Kuopioon tai Joensuuhun.

Kansanedustajan mukaan maatalouden kannattavuuskriisi painaa ruuantuotantoa, eikä pääkaupungin päätös luo uskoa suomalaisille maidontuottajille.

Valion hallituksen puheenjohtaja Vesa Kaunisto ei ole toistaiseksi siirtämässä Valion pääkonttoria minnekään, vaikka Helsingin kaupungin linjaus harmittaa häntäkin.

– Me kotimaiset yritykset yritämme valtavasti edistää hiilineutraaliutta. Sille ei nähdä arvoa.