MT: Keskusta haluaa lyhentää maksuhäiriömerkintöjen voimassaolon jopa puoleen vuoteen

Politiikka

Keskusta esittää, että maksuhäiriömerkinnän tulisi poistua nykyisen jopa neljän vuoden sijaan puolen vuoden kuluttua siitä hetkestä, kun velallinen on maksanut velkansa. Asiasta kertoo Maaseudun Tulevaisuus.

Nykyisin maksuhäiriömerkintä pysyy 2-4 vuotta.

Keskustan ylivelkaantumistyöryhmän puheenjohtaja Markus Lohi sanoo Maaseudun Tulevaisuudelle, että asia koskettaa noin 10 000 sellaista ihmistä, jotka ovat jo maksaneet velkansa.

– Iso viesti, jonka haluamme antaa, on se, että ihmisille, jotka ovat joutuneet velkaongelmiin, pitää antaa mahdollisuus uuteen alkuun.

Koronavirus vaikuttaa osaltaan keskustan haluun lyhentää maksuhäiriömerkinnän voimassaoloa. Lohen mukaan kriisi on ollut nopea ja yllättävä shokki.

– Meillä tulee olemaan tämän johdosta varmuudella enemmän väkeä, joille tulee tämä merkintä. Kaikki ihmiset eivät ole kyenneet sopeuttamaan omaa talouttaan niin nopeasti kuin heidän tulonsa ovat tippuneet.

Keskustassa on parhaillaan tekeillä selvitys, jossa kartoitetaan keinoja ylivelkaantumisen aiheuttamien ongelmien vähentämiseen.

Selvityksen tekeminen alkoi puheenjohtaja Annika Saarikon linjapuheen jälkeen. Selvityksen on tarkoitus valmistua joulukuun aikana.