"Missä on kotimaista metsätaloutta puolustava hallitus?" – MTK:n metsäjohtajan mielestä hallitus ei puolusta kotimaista metsätaloutta tarpeeksi, MT kertoo

Metsäpolitiikka

Tuottajajärjestö MTK:n metsäjohtaja Marko Mäki-Hakola pitää hallituksen metsäpolitiikkaa riittämättömänä.

– Hallituksen suhtautuminen metsästrategiaan on sinänsä kunnossa, mutta nyt samaan aikaan pitää katsoa kaikkia metsään vaikuttavia EU-politiikoita, joita on valmistelussa. Ei mitenkään riitä, että tuijoitetaan pelkkään metsästrategiaan, hän kertoo Maaseudun Tulevaisuudessa.

Hallituksen näkemyksissä metsäpolitiikasta ei Mäki-Hakolan mukaan ole mitään vikaa, ja hän katsookin kantojen olevan MTK:n näkemysten mukaisia. Erityisen huolensa hän esittää EU-vaikuttamisesta.

– Hallituksen suhtautuminen metsästrategiaan on sinänsä kunnossa, mutta nyt samaan aikaan pitää katsoa kaikkia metsään vaikuttavia EU-politiikoita, joita on valmistelussa. Ei mitenkään riitä, että tuijotetaan pelkkään metsästrategiaan, hän toteaa lehdelle.

Metsätaloudelle uhkaa käydä huonosti, jollei maan hallitus nopeasti reagoi kotimaisen metsätalouden puolesta kautta linjan, Mäki-Hakola katsoo.

– Metsästrategia ei ole lainsäädäntöä, mutta se ohjaa muuta valmistelua. Nyt näyttää, että EU-säännökset ovat muodostumassa metsätalouden kannalta mahdottomiksi. Etenkin kestävän rahoituksen taksonomia uhkaa koko kannattavaa metsätaloutta Suomessa.

Hallituksen tulisi Mäki-Hakolan mielestä hallita metsäpolitiikan kokonaisuutta paremmin.

– Missä on kotimaista metsätaloutta puolustava hallitus?