Mikko Savola taustoittaa eriävää sote-mielipidettään: “Jos esitys menee läpi, on varmaa, että uusien maakuntien alku menee käräjöintiin“

Sote

Mikko Savola oli yksi kolmesta keskustaedustajasta, jotka jättivät eilen eduskuntaryhmässä eriävän mielipiteensä hallituksen sote-uudistukseen liittyen.

Savolaa hiertää erityisesti esityksen suhtautuminen kokonaisulkoistussopimuksiin. Hänen kotiseudullaan Kuusiokuntien (Alavus, Kuortane, Soini ja Ähtäri) alueella on voimassa sopimus Pihlajalinnan tuottamista palveluista.

– Sopimusyhteiskunnassa on voitava luottaa siihen, kun vallitsevan lainsäädännön mukaisesti tehdään sopimuksia, ei niitä lähdetä takautuvasti ja yksipuolisesti muuttamaan, hän muistuttaa facebook-päivityksessään.

Äänestytin ja jätin eilen eduskuntaryhmässämme eriävän mielipiteen sote -uudistukseen liittyen. Asiassa hiertää…

Julkaissut Mikko Savola Keskiviikkona 14. lokakuuta 2020

Savolan mukaan lähihistoria osoittaa, että kun alueelta on viety niin ammattikorkeakoulu kuin aluesairaala, on varmaa, että perusterveydenhuollosta pidetään kiinni kynsin ja hampain.

– Toivon, että tämä kohta esityksestä muuttuu vielä eduskunnan käsittelyssä. Jos se menee läpi, on varmaa, että uusien maakuntien alku menee käräjöintiin, sillä tämän asian haastavat niin yritykset kuin kunnat, hän otaksuu.

Mikko Savola sanoo toimivansa asian eteen kaikin käytettävissä olevin keinoin eikä ole pyrkimyksissään yksin.

– Eriävän mielipiteen jättivät asiaan myös kollegani Arto Pirttilahti ja Katri Kulmuni, jotka tulevat niin ikään alueilta, missä palvelut on haluttu turvata sopimuksin.