Metsien käyttö jakaa suomalaismeppejä – Pekkarinen: “Nyt menee kyllä yli"

”Ehkä meidän pitäisi mennä Maurin kanssa kahville”
Ympäristöpolitiikka

Luonnon monimuotoisuuden suojelun keinot jakavat suomalaismeppien mielipiteitä. Europarlamentaarikko Mauri Pekkarisen (kesk.) mukaan nyt suunnitellut EU-toimet ovat Suomen kannalta kohtuuttomia.

Kyse on työn alla olevasta EU:n biodiversiteettistrategiasta sekä kestävän rahoituksen luokittelujärjestelmästä, josta on noussut Suomessa kova kiista.

Pekkarisen mukaan tulevien päätösten vaikutuksia tulisi tarkastella yhdessä muiden viimeaikaisten EU-toimien kanssa. 

–  Totta kai on paljon tehtävää, mutta nyt kyllä menee yli, kun kaikkien näiden viiden-kuuden eri eurooppalaisen regulaation yhteisvaikutus otetaan huomioon. Se vie pieleen, aivan ehdottomasti.

Lisäksi Pekkarinen huomauttaa, miten paljon Suomi jo tekee metsiensä suojelussa muihin EU-maihin verrattuna.

–  Me olemme tiukasti suojeltujen metsien, jotka myös biodiversiteetin kannalta ovat tavattoman tärkeä asia, Euroopan ylivoimaisia ykkösiä.

Hänen kantansa onkin, ettei ehdotusta voi tällaisenaan hyväksyä, vaikka itse tavoitteet ovat tärkeitä.

–  Ehdottomasti tulen äänestämään vastaan, jopa loppuäänestyksessäkin, jos ei väliäänestyksissä asiat muutu.

Suomalaismeppien mediatapaamisessa erimielisyys monimuotoisuuden suojelukeinoista virisi erityisesti Pekkarisen ja vasemmistoliiton Silvia Modigin välille.

Modig haastoi Pekkarista keskustan Renew Europe -ryhmän aiemmista ristiriitaisista lausunnoista ilmasto- ja ympäristökysymyksissä.

–  Ehkä meidän pitäisi mennä Maurin kanssa kahville, niin kaikkien muiden ei tarvitsisi kärsiä tästä meidän jankkaamisesta, Modig kevensi. 

Pekkarinen kertoi oppivansa mielellään lisää monimuotoisuuden vaalimisesta ja toivottikin meppikollegansa tervetulleiksi keskustelemaan aiheesta. 

–  Meille metsien keskelle voitte tulla, tänne Korpilahdelle.