Metsähallituksen Vaikuttaja-palkinto Metsästäjäliitolle

Metsästäjäliitto

Metsähallitus myönsi juhlivalle satavuotista taivaltaan juhlivalle Suomen Metsästäjäliitolle Vaikuttaja-palkinnon sen pitkäaikaisesta työstä suomalaisen eräkulttuurin edistäjänä.

Palkinnon luovuttanut pääjohtaja Juha S. Niemelä muistutti liittoa onnitellessaan sen pitkästä ja johdonmukaisesta työstä metsästyksen puolestapuhujana, Metsähallitus kertoo tiedotteessaan.

– Laajojen riistamaiden haltijana Metsähallitus haluaa strategiansa mukaisesti myös riista-asioissa luoda arvoa luonnolle, ihmisille ja yhteiskunnalle. Tässä työssä tarvitsemme Metsästäjäliiton kaltaisia hyviä kumppaneita.

Metsästäjäliiton tuore strategia katsoo tulevaisuuteen ja hahmottaa hienosti metsästyksen ja metsästäjien roolin muuttuvassa toimintaympäristössä, Metsähallitus kiittää. Luonnon kunnioittaminen, vastuullisuus ja yhteisöllisyys ovat arvoja, joita pääjohtajan Niemelän mukaan myös Metsähallitus arvostaa.

– Suomalaisia kutsutaan usein Euroopan viimeiseksi metsästä-keräilijä kansaksi. Metsästäjäliiton tuore strategia nostaa keskiöön myös suomalaisen luonnon ja sen tuotteiden arvostamiseen perustuvan eräkulttuurin, Niemelä toteaa.