Marin bloggasi Priden sivuilla hallituksen sateenkaariverkostosta – “ei ollut tietoinen“ toiminnasta kyselytunnilla

Hallitus

Pääministeri Sanna Marin (sd.) kertoi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, ettei hän ollut tietoinen hallituksen piirissä toimivasta sateenkaariyhteistyöverkostosta.

– Minä en ollut tietoinen – tai ainakaan (en) muista, että meillä tällainen joku verkosto olisi. En tiedä, kuulunkohan itse siihen. Jos en kuulu, niin täytyypä liittyä, koska tasa-arvoasioiden edistäminen ja yhdenvertaisuuden edistäminen on erinomaisen tärkeä asia. En kyllä tiennyt, että meillä on tällainen erityinen verkosto tai salaseura, Marin vastasi kristillisdemokraattien Antero Laukkasen kysymykseen hallituksen sisällä toimivasta sateenkaariyhteistyöverkostosta.

Marin kuitenkin kirjoitti 7. syyskuuta Helsinki Priden virallisena suojelijana blogin, jossa hän kertoo syksyllä 2019 perustetusta yhteistyöverkostosta.

– Myös valtioneuvostossa halutaan parantaa sateenkaariyhteistyötä. 2019 syksyllä on perustettu yhteistyöverkosto, jonka tavoitteena on edistää kansallista sateenkaaripolitiikkaa paremman tiedonkulun ja yhteistyön kautta. Verkoston muodostavat useat ministeriöt, valtionhallinnon virastot sekä keskeiset järjestöt. Verkosto kokoontuu säännöllisesti keskustelemaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen perus- ja ihmisoikeusasioista, kuten lainsäädäntöhankkeista, yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon edistämistoimista, tiedonkeruun tarpeista ja käytännöistä sekä sateenkaaripolitiikasta Suomessa, Marin kirjoittaa Helsinki Priden verkkosivuilla.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) vahvisti torstaina kyselytunnilla edustaja Laukkaselle, että verkosto on olemassa.

Ministeri perusteli verkostoa sillä, että lakihankkeiden valmistelussa päättäjien tulee käydä vuoropuhelua niiden kanssa, joihin lait erityisesti vaikuttavat.

Lisäksi Henriksson vahvisti Laukkaselle, että myös muilla kansalaisyhteiskunnan edustajilla on oikeus samanlaiseen keskusteluyhteyteen hallituksen kanssa.

Pääministeri Marin sanoi kyselytunnilla, että hallituksen sisällä ei ole mitään ”salaseuratoimintamalleja”

– Mikä tässä nyt on se haaste, minä en ymmärrä, Marin kummasteli.

– Onko se se, että kun on kyse seksuaali- ja sukupuoliasioista, heidän asioistaan ei saa käydä kansalaisyhteiskunnan kanssa keskustelua?

.

Kommentit (4)

 • Lukija21

  Taitaa olla patologinen valehtelija? Koronaan verrattava sairaus hallituksessa?

 • Lukija71

  Marin on tukeutunut viimepäivinä melko usein vaihtoehtoisiin faktoihin, esim. Maskigate. Miksi juuri nyt, kun politiikkaan ja sen tekijöihin luotetaan aina vain vähemmän. Pääministerinä toimiminen olisi ollut koronan aikana kenelle tahansa kova paikka, Marin ei ole poikkeus. Turha ottaa roolia, että tässä ollaan jotain muuta kuin miltä näyttää.

 • Muskettisoturi

  ”MARIN kuitenkin kirjoitti 7. syyskuuta Helsinki Priden virallisena suojelijana blogin, jossa hän kertoo syksyllä 2019 perustetusta yhteistyöverkostosta.”

  Ei muista omia kirjoituksiaan ja on tietämätön mitä hallituksessa tapahtuu eri ministeriöissä. Tämä muistamattomuus politiikassa ja viranomais toiminnassa alkaa kyllä olemaan todella huvittavaa luettavaa. Jos kukaan ei tiedä mistään mitään, niin kuinka edes yksinkertaisia asioita voidaan hoitaa edes huonosti?
  Nämä setalaiset, ym. vähemmistöt pitävät itsestään suurta meteliä ja homma näyttää toimivan kuin eri uskonnoissa, kun saadaan yksi asia lakiin tai muuten läpi, niin heti on vähintään 5 uutta viritystä suunnitteilla ja muutosta vaaditaan vähemmistöille. Kohta maamme perusväestöllä ei ole oikeuksia mihinkään, kun ne annetaan jonnin joutaville tahoille ja ryhmittymille oikeuksina, mitä tavallinen kansa ei saa arvostella eikä oikeastaan edes puhua ilman leimaantumista persuksi tai fasistiksi.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen