Lähitaksi välittää jatkossa kyydit ensisijaisesti vähäpäästöisille autoille, Iltalehti kertoo – "autokaupoissa ovat alkaneet puhelimet soimaan"

Taksit

Suomen suurimpiin taksiyhtiöihin kuuluva Lähitaksi Oy ryhtyy suosimaan kyytitilauksissaan vähäpäästöisiä autoja, Iltalehti kertoo.

Tilauksia välitetään jatkossa aina ensisijaisesti autolle, joka kulkee kokonaan sähköllä tai on hybridimalli.

Yhtiön hallitus on aivan äskettäin tehnyt asiaa koskevan linjauksen, Lähitaksin viestintäpäällikkö Sakari Lauriala vahvistaa Iltalehdelle.

– Tavoitteena on, että alamme 1. marraskuuta lähtien kaikessa sähköisiä kanavia pitkin tulleiden tilausten välityksessä suosia autoja, joiden hiilidioksidipäästöt ovat enintään 50 grammaa. Puhelimitse tulevia tilauksia tämä alkaa koskea sitten ensi vuonna, Lauriala kertoo.

Laurialan mukaan Lähitaksilla on tällä hetkellä noin 100 vähäpäästöistä taksia, joista parikymmentä on sähkötakseja ja loput hybridejä tai lataushybridejä.

Yhtiöstä muistutetaan, että EU-lainsäädäntö ohjaa myös taksialaa voimakkaasti.

Laurialan mukaan uudet takseja koskevat EU-velvoitteet määräävät, että esimerkiksi julkisiin kyytien kilpailutuksiin osallistuvalla yhtiöllä pitää jatkossa olla jopa puolet tarjotusta ajokalustosta vähäpäästöistä.

– Korostamme tässä samalla, että taksialalle on tullut erittäin kovat velvoitteet.

Vantaan Taksiyrittäjien puheenjohtaja Ari Javanainen kommentoi Iltalehden haastattelussa, että kalustoa on saatava sähköistymään, siihen on taksialalla suuret paineet.

– Minulle on sanottu, että autokaupoissa ovat alkaneet puhelimet soimaan, Javanainen sanoo.