Lähes kaikki VR:n matkustajaliikenne pysähtyy tänään veturinkuljettajien mielenilmauksen vuoksi

Mielenilmauksella on vaikutusta myös tavaraliikenteeseen.
Liikenne

Lähes kaikki VR:n matkustajaliikenne pysähtyy tänään veturinkuljettajien mielenilmauksen vuoksi. Mielenilmauksella on vaikutusta myös tavaraliikenteeseen. Myös Helsingin seudun liikenteen HSL:n kaikki lähijunaliikenne jää ajamatta perjantaina.

Torstaina lähteneet yöjunat ajetaan normaalisti. Lisäksi mielenilmaus ei koske osaa kiskobussivuoroista eikä Kotkan ja Kouvolan välistä matkustajaliikennettä.

HSL ja VR eivät järjestä korvaavaa liikennettä. HSL kehotti myös välttämään perjantaina joukkoliikennettä.

Mielenilmauksen syynä on Helsingin, Riihimäen ja Oulun veturinkuljettajien tiedotteiden mukaan vastalause VR:n henkilöstöpolitiikalle. Mielenilmaukseen liittyi torstain aikana veturinkuljettajia eri puolilta Suomea.

Edellisen kerran Helsingin ja Riihimäen veturinkuljettajat pitivät mielenilmauksen maaliskuun puolivälin tienoilla. Tuolloin veturinkuljettajia edustava Rautatiealan Unioni sanoi, että työtaistelutoimi oli vastalause VR:n tekemälle sopimusrikkomukselle sekä vakiintuneiden työehtojen yksipuoliselle muuttamiselle.

Mielenilmauksen taustalla oli maaliskuussa edellisen kevään HSL:n lähijunaliikenteen kilpailutus, jonka VR halusi voittaa. VR Groupin henkilöstöjohtaja Timo Koskinen sanoi maaliskuussa STT:lle, että VR:n ”tarjoukseen viedyissä elementeissä on erilaisia asioita, joista meillä on eriäviä näkemyksiä veturinkuljettajien kanssa”.