Kuhmossa tempaistiin: Pankki lahjoittaa bensaa ja pizzaa koronarokotteen ottajille – "Ilmaisia ämpäreitäkin on harkittu"

Koronarokotukset

Kuhmossa yritetään toden teolla saada ihmisiä ottamaan koronarokotuksen. Kuhmon Osuuspankki keroo jakavansa keskiviikosta lähtien 20 euron lahjakortteja ensimmäisen koronarokotuksen ottajille.

Lahjakortilla voi käydä esimerkiksi polttoaineostoksilla tai pizzeriassa paikallisissa yrityksissä. Tempauksella halutaan parantaa alueen koronarokotekattavuutta.

–  Meille toimintaympäristön turvallisuus on kaikki kaikessa, koski se sitten terveyttä tai muuta toimintaa. Kuhmossa alle 40-vuotiaiden aikuisten rokotusosuus on vielä alle 70 prosenttia, ja haluamme tällä kannustaa kaikkia ottamaan koronarokotukset, Kuhmon Osuuspankin toimitusjohtaja Martti Pulkkinen sanoo tiedotteessa.

Kampanjaan on varattu tuhat rokoteannosta. Niitä on tarjolla Osuuspankin talon rokotuspisteestä kello 13–20. Lahjakortit on tarkoitettu vain kuhmolaisille rokotteen ottajille.

Kainuun pandemiapäällikkö Olli-Pekka Koukkari iloitsee tempauksesta Iltalehden haastattelussa. Koukkari on tuskaillut Kainuun heikkoa rokotekattavuutta aiemminkin.

– Bensarahakampanja starttaa kello 13 tänään. Erityisesti nuoret aikuiset miehet ovat lähteneet vähän huonosti rokotuksiin. Toivottavasti tällainen lähibensa houkuttaisi. Jos on auto täynnä nuoria miehiä, niin sillä saa äkkiä 50 litraa, Koukkari sanoo haastattelussa.

Kainuussa houkutellaan ihmisiä laajemminkin koronarokotuksiin erilaisilla lahjakorteilla.

Kajaanissa jaetaan perjantaina 24. syyskuuta Raatihuoneen rokotuspisteen asiakkaille kahvilakuponkeja kello 17 ja 24 välillä. Tempaus liittyy Yritysten yö –tapahtumaan.

– Ikävä kyllä alkoholia emme voi tarjoilla, mutta yrityksiltä saa suolapalaa ja kahvi- tai limpparilipukkeen, Koukkari sanoo Iltalehdelle.

Keskustan kuhmolainen kansanedustaja Tuomas Kettunen otti Twitterissä ilon irti kotipaikkakuntansa tempauksesta.

– lmaisia ämpäreitäkin on harkittu, Kettunen heitti.