Kokoomuksen Orpolta viesti keskustalle: Tuki Rinteelle on tuki hänen toimintatavoilleen

Politiikka

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kehottaa keskustaa ja vihreitä pohtimaan tarkasti pääministeri Antti Rinteen (sd.) asemaa.

Oppositiojohtajan mukaan hallituskumppanit hyväksyvät Rinteen toimintatavat Posti-kriisin yhteydessä, jos ne jatkavat pääministerin tukemista.

– Kokoomus vaati eilen pääministeri Rinteen eroa. Minusta tämä oli ainoa oikea ratkaisu siinä tilanteessa, kun selvisi, että hän on ohjannut eduskuntaa harhaan väärillä tiedoilla. Rinne vastaa välikysymykseemme tiistaina, mutta nyt viikonloppuna sekä vihreissä että keskustassa käydään keskustelu siitä, kääntyykö peukku Rinteelle ylös vai alas, Orpo sanoi Järvenpäässä puolueensa puheenjohtajapäivillä.

Orpo arvioi, että hallituksen toimintakyky on heikentynyt Rinteen toiminnan johdosta.

– On suomalaisten etu, että maassa on pääministeri, johon voi luottaa. Se on myös hallituskumppaneiden etu. Odotan, että erityisesti keskusta ja vihreät ovat sitä mieltä, että tätä pääministerin toimintatapaa, jossa eduskunnalle voidaan puhua ohi suun ja lopulta etsitään sijaiskärsijä, ei voi allekirjoittaa, Orpo viittasi omistajaohjausministeri Sirpa Paateron (sd.) eroon.