Keskustaopiskelijoiden Leskelä nuijii kokoomuksen sivistysporvareita: "En halua nähdä päivää, jolloin Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan korkeakoulut joutuvat saattohoitoon"

Koulutuspolitiikka

Keskustaopiskelijat on pöyristynyt kokoomuksen suunnalta läikkyvistä kylmän keskittävistä laineista, jotka kohdistuvat korkeakoulutuksen saavutettavuuteen.

– Sivistysporvareiksikin itseään kutsuva joukko näyttää unohtaneen sivistyksen tässä keskustelussa kokonaan. Väittääkö kokoomus, että esimerkiksi Oulun psykologikoulutus tai Jyväskylän diplomi-insinöörit vaarantavat Suomen kansainvälistä kilpailukykyä ja heikentävät muiden korkeakoulujen koulutuksen laatua, kysyy keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Eveliina Leskelä tiedotteessa.

Järjestö muistuttaa tiedotteessaan myös siitä, kuinka keskusta on kautta historian seissyt saavutettavan korkeakouluverkon ja koko Suomen osaamista puolustavan linjan puolella.

Myös tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen totesi vastikään Helsingin Sanomissa, kuinka hän haluaa laajentaa korkeakoulutuksen saavutettavuutta laittamalla stopin keskittävälle koulutuspolitiikalle.

Keskustaopiskelijat toivookin, että historiaa ymmärrettäisiin myös sitä kautta, miten paljon eri puolelle Suomea perustetut korkeakoulut ovat kasvattaneet koko Suomen vientiä, osaamista ja kansainvälistä tunnettuutta.

– Nähtäväksi jää, jatkaako kokoomus tällä samalla koko Suomen osaamista polkevalla linjalla myös seuraavien eduskuntavaalien jälkeen. En halua nähdä päivää, jolloin esimerkiksi Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan korkeakoulut joutuvat saattohoitoon kokoomuksen keskittävän koulutuspolitiikan takia, jatkaa Leskelä.