Keskustanuorten piiri saunomisen kansanjuhlan alla: Saunan MM-kilpailut takaisin – venäläisten doping-temput voisi jo unohtaa

Saunominen

Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piiri vaatii kenties Suomen kovimman saunaviikonlopun, eli juhannuksen alla saunan MM-kilpailujen aloittamista uudelleen.

– Venäläinen dopingkulttuuri tärveli saunakilpailujen maineen 2010, piiri harmittelee kannanotossaan.

– Mikäli rasvoilla ja lääkkeillä kikkailu olisi jätetty kokonaan pois saunomisen maailmanmestaruuskilpailussa, niin kilpailua järjestettäisiin todennäköisesti entistä suurempana vielä tänäkin päivänä. Saunakilpailut saivat loppuvuosina entistä enemmän kansainvälistä mediahuomiota, uusia kilpailijoita sekä katsojia. Tunnelmaa löytyi.

Kritiikkiä on noussut esiin siitä, että kilpasaunominen olisi jotenkin haitaksi suomalaiselle sauna-imagolle.

– Pötypuhetta! Siinä missä omia rajoja koitellen, verenmaku suussa kilpaileminen kestävyysurheilussa on urheilua parhaimmillaan, sitä on yhtälailla myös kilpasaunominen, nuorisopiiri vastaa.

Piiri myöntää, että on myös huomattava, ettei kilpasaunominen sovi läheskään kaikille, eikä sen ole missään nimessä tarkoituskaan.

– Tärkeintä on, että jokainen löytää sen oman tavan saunoa, oli kyseessä sitten perinteinen savusauna tai turkkilainen höyrysauna, 60-asteinen taikka 100-asteinen sauna. Pääasia, että löylyttelystä pitää!

– Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret toivoo, että saunan MM-kilpailut jatkuvat, ja että niille löydetään uusi järjestäjä. Oulussa saunomiselle löytyisi meren ääreltä oivat puitteet, esimerkiksi Toppilansaaresta.