Keskustan varapuheenjohtaja syyttää: Halla-ahon linja uhkaa työtä ja yrittäjyyttä

Politiikka

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen torjuu Jussi Halla-ahon vaatimukset rajoittaa työperäinen maahanmuutto vain yli 3000 euron kuukausipalkan tehtäviin. Honkosen mukaan PS:n linjaus on uhka etenkin suomalaiselle ruoalle sekä pienyrittäjyydelle.

– Satokauden kynnyksellä Halla-aho viestittää, että tiloillamme ei tarvita ulkomaista työvoimaa alle kolmen tonnin palkalla. Perussuomalaisten palkkalinja on irrallaan alkutuotannon arkitodellisuudesta.

– Suomalaiset viljelijät ja pienyritykset eivät tähtää palkkojen polkemiseen, vaan markkinoilla selviytymiseen. Täydentävää työvoimaa tarvitaan Suomen lisäksi myös ulkomailta, Honkonen huomauttaa kannanotossaan.

Honkosen mukaan perussuomalaisten logiikka asiassa ei ole kestävällä pohjalla. Hän toteaa, että esimerkiksi mansikkatiloilla ja puutarhoilla ei ole mahdollisuutta lähteä suuriin palkankorotuksiin, sillä se nostaisi hintoja voimakkaasti.

Jo nyt kilpailu ulkomaisten tuotteiden kanssa on ankaraa. Työehtojen noudattaminen on kuitenkin yrittäjillemme kunnia-asia, Honkonen korostaa.

– Halla-ahon linjalla mansikat jäisivät penkkiin. Työperäisen maahanmuuton torjuminen tai vaatimukset kovemmista palkoista eivät nosta suomalaisten tulotasoa, vaan uhkaavat kotimaista tuotantoa.

– Suomalaiset yrittäjät ja alkutuotanto kaipaavat vakautta toimintaympäristöön, eivät huolta aiheuttavia vaalipuheita, Honkonen puuskahtaa.