Keskustan valtiosihteeri vetoaa puolueeseen pettyneisiin ja roimii perussuomalaisia: "Jos on joskus jakanut alkiolaiset arvot, voiko Halla-ahon puolue olla oma, uusi aatteellinen koti?"

”Halla-aho on kyllä siistinyt julkiset puheensa ja kirjoituksensa, mutta sallii edelleen joukoissaan rasistisen puheen.”
Perussuomalaiset

Keskustan ministeriryhmän valtiosihteeri Anna-Mari Vimpari roimii perussuomalaisten ihmiskäsitystä selvin sanoin. Sellaisia keskustaan pettyneitä, joita perussuomalaiset nyt houkuttaa, Vimpari lähestyy vetoamalla puolueiden toisistaan poikkeaviin ihmiskäsityksiin.

– Varmasti on heitä, jotka ovat pettyneet keskustaan ja liukuneet lähemmäksi perussuomalaisia. Heitä kannustan pohtimaan omaa ihmiskäsitystään. Jos on joskus jakanut alkiolaiset arvot, voiko Jussi Halla-ahon johtama perussuomalainen puolue olla oma, uusi aatteellinen koti? valtiosihteeri kirjoittaa Suomenmaan blogissaan.

– Halla-aho on kyllä siistinyt julkiset puheensa ja kirjoituksensa, mutta sallii edelleen joukoissaan rasistisen puheen. Puheen, joka näyttää muuttuvan myös teoiksi ainakin meidän verrokkimaissamme.

Valtiosihteeri ei löydä hyvää perussuomalaisten ajattelusta. Hän terävöittää, ettei puolueen kanssa auta hyssyttely.

– Perussuomalaiset on äärioikeistolainen puolue ja sellaisena sitä pitää myös ryhtyä keskustassa ja julkisuudessa käsittelemään.

Keskustan eduskuntaryhmän pääsihteerin toimesta virkavapaalla oleva Vimpari pitää perussuomalaisten isänmaallisuuskäsitystä poissulkevana ja jopa rasismin puolelle menevänä. Voimakkaan luokkajaon puuttumisen sekä mahdollisuuksien tasa-arvon hän kokee Suomen suurimpina vahvuuksina.

– Ihmiset ovat paitsi tasa-arvoisia, myös kokevat ihmisarvon olevan Suomessa jakamaton. Oman oikeudentunnon ja tasa-arvokäsitykseni ammennan tästä maisemasta: jokainen meistä on yhtä arvokas riippumatta koulutustaustasta, ihonväristä, synnyinpaikasta, asuinpaikasta, pituudesta, painosta, sukupuolesta, uskonnollisesta vakaumuksesta ja niin edelleen.

– Tätä perinnettä soisi jatkossakin vaalittavan. Se on ainakin itselleni jotain hyvin olennaista suomalaisessa yhteiskunnassa. Jopa jotain, josta voin olla ylpeä ja joka omalla kohdallani määrittää myös suhdetta isänmaahan, Vimpari kertoo.

Nykyistä perussuomalaista puoluetta Vimpari pitää täysin erilaisena kuin Timo Soinin aikaisia perussuomalaisia. Aatteelliset juuret ovat kaukana soinilaisista sekä Veikko Vennamon SMP:sta.

– Eurooppalaisessa kontekstissa perussuomalaiset sijoittuvat äärioikeaan ryhmittymään, jota muun muassa Ruotsidemokraatit ja Soinin johtamat perussuomalaiset pitivät vääränä sateenvarjona omille puolueilleen.

Kommentit (8)

 • Lukija67

  Kurvinen syyttää keskustaa toinen perussuomalaisia kun kannatus vajoaa vasemmiston tasalle,
  siinä meillä maaseudun puolue,sääliksi käy niitä jotka viime vaaleissa kepua äänestivät

  • Lukija67

   Korjaus,kurvinen syyttää vihreitä

 • Lukija69

  Keskustan valtiosihteeri puhuu osittain asiaa.

  Suurin ongelma tässäkin ulostulossa on se, että unohdetaan Keskustan oma linjattomuus tärkeissä asioissa. Esimerkiksi aluepolitiikka ja katastrofaalinen toiminta EU-asioissa, esimerkiksi EU-elpymisrahastossa eivät ole Suomen etujen mukaisia. Mokattu on myös siinä, että Keskusta tuki Pekka Haavistoa.

  Ei ongelmat poistu sillä, että sätitään muita, jos oma kotipesä on ihan rempallaan.

  • Lukija69

   Lisään vielä, että kun oma politiikka on kannattajien linjan mukaista, ei sivuille tarvitsisi edes vilkuilla. Kannatus kasvaisi ja voisimme vaikuttaa maakuntien asiaan ja Suomen riippumattomuuteen kaiken maailman velkaunioneista!

 • Lukija4

  ”Sodan julistus” keskustaa vastaan näyttää kiihtyvän – nyt on pitkät luettelot ongelmista – varmaankin kohta siirrytään ongelmien ratkaisuihin perusteluineen. Sitten se vasta ”veri punnitaan”, kenelle kannatus annetaan.

  • Lukija21

   Taisi olla Kurvinen, joka sotalipun salkoon veti.

 • Mustikka

  Tuollaisella Vimparin vihapuheella ja demonisoinnilla karkoitetaan loputkin Keskustan kannattajat. Kannattas keskittyä Keskustan saavututuksiin eikä mollata muita.

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen