Keskustan puheenjohtaja Saarikko ei myöskään saanut etukäteen tietoa pääministeri Marinin Navalnyi-kannanotosta

Politiikka

Keskustan puheenjohtaja, tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko ei saanut etukäteen tietoa pääministeri Sanna Marinin kannanotosta Venäjän oppositiojohtajan Aleksei Navalnyin kiinniottoon liittyen.

Marin vaati Navalnyin vapauttamista Twitterissä ennen presidentti Sauli Niinistön kannanottoa maanantaina. Niinistö totesi politiikan toimittajille torstaina, ettei asiasta käyty minkäänlaista etukäteiskeskustelua.

Saarikko sanoo, että tärkeintä on, että hallituksella ja maan presidentillä on sama linja ulkopolitiikassa tässäkin kysymyksessä. Suomi on mukana EU:n yhteisrintamassa Navalnyin vapauttamisen puolesta, ja hänen murhayritykseensä syylliset tulee saattaa vastuuseen, Saarikko toteaa.

– Näissä asioissa yhteistyön hallituksen ja presidentin välillä pitää olla saumatonta. Meillä ei ole varaa eritahtisuuteen, koska ulkopolitiikan hoito on yhteistyötä. Jos asiassa on presidentin tai pääministerin mielestä parannettavaa, sitten sitä pitää parantaa. Siihen nimittäin jo perustuslakikin kaikkia osapuolia velvoittaa, Saarikko sanoi keskustan eduskuntaryhmän talvikokouksen tiedotustilaisuudessa.

– Mitä tulee tähän pääministerin kannanottoon maanantaiaamuna, en myöskään itse ollut siitä informoitu.

Saarikolta kysyttiin, olisiko hän toivonut, että pääministeri Marin olisi informoinut häntä ennen Navalnyi-kannanottoa.

– Eivät nämä nyt ole mitään semmoisia toivotaan toivotaan -hommia. Tulipa todettua, että ei tullut mitään infoa, keskustajohtaja napautti.

Otsikkoa muokattu 22.1. klo 10:39. Poistettu Saarikon sitaatti.

Kommentit (7)

 • Lukija90

  Marinilla nimenomaan oma ja Sdp brandaus menossa. Tämäkin suuri moka sitä todistaa. ”Oma suu ennen kontin suuta”. Liian isot talvisaappaat nuorella.

 • Lukija4

  Marin mukaan hänellä oli sellainen tieto, että pääministerin esikunta ja ulkoministeriö olivat olleet yhteydessä presidentin kansliaan. Pääsikö käymään ulkoministeriössä niin, että onnistuttiin taas lain vastaiseen toimintaan ?

 • Lukija21

  Kummalta Saarikko odotti etukäteisinfoa presidentiltä vai pääministeriltä? Ei pitäisi kuvitella liikoja itsestään.

  • Lukija4

   Pääministeri puhuu koko hallituksen puolesta ja silloin informoidaan myös hallitusryhmiä. Jos hän olisi puhunut yksityishenkilönä, hänen ei olisi tarvinnut oman esikunnan ja ulkoministeriön valmistelua. Kysyttäessä asiasta, Saarikko vasta rehellisesti kysymykseen – kommentoija ehkä kuvitteli liikoja itsestään.

 • Muskettisoturi

  Saarikko voisi kysyä, informoitinko RKP:n edustajia, sillä politiikka ja puolueen politikointi ja koko ovat lähes identiset. Tarvitaanko suomeen kahta takiaishamepuoluetta???

 • Mustikka

  Marin alkaa olla vaaraksi Suomelle itsepäisyydessään ja vallanhimossaan. Ei ymmärrä, että tyhmillä ja jyrkillä lausunnoillaan uhkaa suomalaisten turvallisuutta. Miten pääministerinä voi olla henkilö, jonka toimintaa ohjaa käsitykset (joita ei edes viiti varmentaa) ja perustuslain rikkominen. Sopii Marinin kuvaan, että määräsi Perustuslaki valiokunnan puheenjohtajaksi lakia rikkoneen Rinteen,

 • Lukija22

  Kymmenen prosentin kannatuksella joutuu olemaan kuulopuheiden varassa!

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen