Keskustan Kurvinen esittää HS:n haastattelussa joulutoiveen: “Jospa annettaisiin jokaisen olla sitä sukupuolta mitä haluaa, ja uskoa tai ei uskoa, ja syödä mitä syö”

Identiteettipolitiikka

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen toivoo, että keskusta ottaisi etäisyyttä identiteettipolitiikkaan.

– Ehkä voi olla itsekriittinen, ja puolueenkin puolelta voi olla niin, että mekin olemme tempautuneet siihen identiteettipolitiikkaan välillä mukaan. Nyt kun alkaa talvitauko, tässä on meillä työstämistä, Kurvinen sanoo Helsingin Sanomien lauantaivieras-haastattelussa .

Kurvinen puhui samasta asiasta jo marraskuun lopussa keskustan puoluevaltuuston kokouksessa Kalajoella. Identiteettipolitiikalla tarkoitetaan tapaa, jossa poliittisia ryhmiä muodostetaan etnisten, uskonnollisten, kulttuuristen, seksuaalisten ja sosiaalisten identiteettien, ei perinteisen vasemmisto–oikeisto-akselin perusteella.

– Meidän pitäisi vain rohkeasti sanoa, että jospa jätettäisiin tämä identiteettipolitiikka hetkeksi rauhaan, ja annettaisiin jokaisen olla sitä sukupuolta mitä haluaa, ja uskoa tai ei uskoa, ja syödä mitä syö, ja puhuttaisiinkin näistä palveluista ja toimeentulosta.

– Tässä olisi keskustalla sellainen yllättävä markkinarako, Kurvinen jatkaa.

Keskustaryhmyri mieltää myös al-Hol-kysymyksen identiteettipolitiikaksi, jossa joko puolustaa ihmisoikeuksia tai vaarantaa ne.

Keskustasta kuultiin erilaisia kannanottoja siihen, ketä leiriltä pitäisi hakea vai pitäisikö hakea ketään. Hallitus päätti maanantaina oman linjansa, jonka on tulkittu merkitsevän, että myös äitejä voitaisiin kotiuttaa lapsen edun sitä vaatiessa.

– Ei meidän yli kävelty siinä asiassa. Tietysti se täytyy sanoa, ettei päätös ole mitenkään valtavan selkeä. Olemme tyytyväisiä ratkaisuun. Ja siinä ilmenevät lapsen etu ja kansallinen turvallisuus, Kurvinen paaluttaa.