Keskustan Könttä tyrmistyi perussuomalaisten esittämästä Ylen rahoituksen leikkauksesta – “Tästä esityksestä näemme, miten kaksinaismoralistisesta ajattelutavasta on kyse“

Media

Perussuomalaiset pyrkivät rapauttamaan suomalaista lehdistönvapautta ja keskittämään media-alaa yhä harvempien toimijoiden käsiin, syyttää keskustan kansanedustaja Joonas Könttä.

Könttä puuttui eduskunnan keskiviikon istunnossa perussuomalaisten lakialoitteeseen, jolla Yleisradion ensi vuoden rahoitusta leikattaisiin lähes viidenneksellä.

– Olen tyrmistynyt perussuomalaisten lakialoitteesta. Perussuomalaiset leikkaisivat noin 90 miljoonaa Ylen tiedonvälityksestä ja vieläpä heppoisin perustein. 

Perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtajan Ville Tavion nimissä jätetyssä aloitteessa viitataan siihen, että Yleä on arvosteltu muun muassa poliittisuudesta.

Aloitteen mukaan sosiaalisen median suosion ja kaupallisen median laajentumisen pitää tuntua Ylen rahoituksessa.

Könttä huomautti, että suomalaisista 92 prosenttia katsoo tutkitusti Yleisradion onnistuneen julkisen palvelun tehtävässä ja peräti 89 prosenttia suomalaisista luottaa Yleisradion uutisiin. 

– Perussuomalaisilta on siis tainnut jäädä lakialoitetta valmistellessa faktat tarkistamatta. Yksi hyvä lähde faktapohjaiseen tiedonsaantiin olisi perussuomalaisten omien “tiedotuskanavien” sijaan Yle.

Könttä muistutti, että perussuomalaiset ovat kovasti pitäneet ääntä sananvapaudesta.

– Tästä esityksestä näemme, miten kaksinaismoralistisesta ajattelutavasta on kyse.

Köntän mielestä aloitteen valossa voisi arvioida, että perussuomalaiset haluavat edistää vain perussuomalaisittain ajattelevien sananvapautta.

– Minusta tämä on hyvin kyseenalaista. Perussuomalaiset haluavat kaventaa suomalaisten sananvapautta ja tämä jos mikä on pelottava suunta.

Keskustaedustajan mukaan perussuomalaisten esitys merkitsisi leikkausta maakuntien toimituksista ja suomalaisen mediakentän keskittämistä täysimittaisesti Pasilan tornin juurelle pääkaupunkiin.

– Eikö teitä hävetä?