Keskustan kansanedustajat komppaavat Lintilän ”matkailukapinaa” – ”Maalaisjärki mukaan ja reissuun”

Matkailu

Keskustan kansanedustajat hehkuttavat elinkeinoministeri Mika Lintilän (kesk.) irtiottoa hallituksen linjauksesta kotimaan matkailuun.

Lintilä näytti keskiviikkona Twitterissä vihreää kotimaan matkailulle, vaikka hallitus on suosittanut edelleen sen välttämistä.

– Näin matkailusta vastaavana ministerinä taidan sitten ottaa pikku irtioton ja kannustaa kotimaan matkailuun. Suomi liikkeelle matkailemalla, Lintilä kirjoitti.

Keskustan varapuheenjohtajat Hannakaisa Heikkinen ja Petri Honkonen tukevat Lintilän linjaa sataprosenttisesti.

– Olen samaa mieltä Mika Lintilän kanssa: kyllä Suomen suveen mahtuu lomailemaan turvallisesti, kun vain muistetaan samat fiksut turvallisuusohjeet silloinkin! Heikkinen kirjoittaa.

– Juuri näin. Suomi ja suomalaiset liikkeelle kotimaassa! Honkonen tviittaa.

Myös keskustan päijäthämäläinen kansanedustaja Hilkka Kemppi kiittelee Lintilän linjausta.

– Iloinen viesti matkailusta vastaavalta ministeriltä. Erityisesti vastuullisessa kotimaanmatkailussa voimme olla etujoukoissa. Matkailuala vie meidät kasvuun kiinni ja pitää pääkopan kunnossa.

Keski-Suomen Joonas Könttä suosittaa niin ikään kotimaan matkailua hygienian ja muut koronasäännöt muistaen.

– Maalaisjärki mukaan ja reissuun! Könttä tviittaa.

Myös Lapin Markus Lohi ja Mikko Kärnä ovat samalla linjalla.

– Erinomainen irtiotto! Kannustan itsekin kotimaan matkailuun. Jokainen voi myös noudattaa tervettä varovaisuutta ja asianmukaista suojautumista, Lohi kehottaa.

– Jokainen patriootti matkailee tänä kesänä kotimaassa ja käyttää matkailuyritysten palveluita. Niissä kyllä osataan kaikki toimet koronaviruksen torjumiseksi, Kärnä vakuuttaa.

Valtioneuvoston sivuilta löytyvän hallituksen linjauksen mukaan ”kaikkea tarpeetonta matkustamista, kuten vapaa-ajan matkustamista, on hyvä välttää edelleen myös kotimaassa.”

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikön Kirsi Varhilan mukaan suositus tällä hetkellä on, että kotimaassakaan ei kesällä matkailtaisi.

– Tämä on asia, jota hallitus joutuu tarkastelemaan, kun kesä tulee ja matkailuun liittyvät kysymykset koko ajan lisääntyvät. Vielä toistaiseksi suositus on se, että emme myöskään kotimaassa vapaa-ajalla matkaile, Varhila kommentoi asiaa ministeriönsä ajankohtaiskatsauksessa aamulla.

HUS:n ylilääkäri Asko Järvinen sanoi torstaina, ettei hän pidä kesäistä kotimaanmatkailua merkittävänä riskinä koronaviruksen leviämisen kannalta.

THL:n terveysturvallisuusjohtaja Mika Salminen korosti puolestaan STM:n katsauksessa, että ulkomaille ei edelleenkään kannattaisi matkustaa kuin välttämättömistä syistä.

Salmisen mukaan etäisyyksien pitoa ja hyvää käsi- ja hengitystiehygieniaa pitäisi jaksaa jatkaa.