Keskustan Huttusen johtama työryhmä kerää tietoa harvaan asuttujen alueiden kulttuuritoiminnasta

Kulttuuri

Harvaan asuttujen alueiden parlamentaarinen työryhmä haluaa kuulla harvaan asuttujen alueiden toimijoiden ajatuksia paikkakuntansa kulttuurikentästä, ryhmä kertoo tiedotteessaan. Tänään torstaina avattu kysely on auki syyskuun alkupuolelle asti.

– Tarkoituksena on kartoittaa, millaista kulttuuritoimintaa harvaan asutuilla alueilla on tällä hetkellä, ja millaista toimintaa puolestaan kaivattaisiin vielä lisää. Ryhmä haluaa myös lisätietoa kulttuuritoiminnan ja tapahtumien ympärivuotisuudesta, sekä saavutettavuudesta, tiedotteessa sanotaan.

Vastauksia toivotaan laajalta joukolta, kuten kulttuurin tuottajilta ja kuluttajilta, yrittäjiltä sekä kuntien, järjestöjen, kehittämisorganisaatioiden ja maakuntaliittojen edustajilta.

− Parhaillaan eletään kiivainta ja lämpimintä kulttuuriaikaa, ja kulttuuritoimijat kokoontuvat yhteen ympäri Suomen. Toivomme heidän pistävän pystyyn ideariihen kyselyn tiimoilta ja pohtivan yhdessä sitä, millaisissa asioissa harvaan asuttujen alueiden kulttuurikenttä kaipaa tukea, työryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Hanna Huttunen (kesk.) toteaa.

− Olisi hienoa, jos saisimme paljon vastauksia, jotta työryhmällä olisi syksyllä jatkuvassa työssään hyvä kuva kulttuuritoimijoiden tukitarpeista.

Kyselyn taustalla olevan harvaan asuttujen alueiden parlamentaarisen työryhmän tehtävänä on seurata harvaan asuttujen alueiden erityiskysymyksiä sekä vahvistaa näiden alueiden elinvoimaisuutta.