Keskustan Eeva Kärkkäinen HS:n retoriikkakisan hopeasijalle – Fredi-sitaatti sujahti notkeasti paikalleen

Kuntavaalit

Keskustan pormestariehdokas Helsingissä, ministerin erityisavustaja Eeva Kärkkäinen on sijoittunut Helsingin Sanomien retoriikkakisassa toiselle sijalle.

Voiton sunnuntain kisassa vei vihreiden Fatim Diarra. HS:n mukaan kisa oli tiukka, mutta heittäytyminen ja luovuus kallistivat tuomareina toimineiden toimittajakonkari Unto Hämäläisen ja politiikan tutkija Johanna Vuorelman vaa’at Diarran puoleen. Molempia retoriikkakisan finalisteja he kuvasivat taitaviksi.

Finaalipuheessa tehtävänä oli puhua sekä ruuhkamaksujen puolesta että niitä vastaan. Lisäksi puheeseen piti sijoittaa sitaatti Fredin Kolmatta linjaa takaisin-kappaleesta.

Kärkkäinen teki työtä käskettyä.

Mä kolmatta linjaa takaisin kuljen kerran ja rahaa on, takaan sen. Monia helsinkiläisiä huolestuttavat suunnitelmat ruuhkamaksuista pääkaupunkiseudulla. Ruuhkamaksuissa on hyviä puolia. Ne vähentävät ruuhkia ja tekevät siten liikenteestä sujuvampaa jäljelle jääville autoille. Niistä saaduilla tuloilla voidaan myös tehdä investointeja parempiin liikennejärjestelmiin ja joukkoliikenteeseen. Mutta riskejäkin on.

– Kaikilla ei ole yhtä onnellinen tilanne kuin laulajalla Fredin kappaleessa Kolmatta linjaa. Ruuhkamaksut eivät saa vaikeuttaa työntekoa ja yrittämistä. Siksi Helsingin keskustan ratkaisukin olisi tehdä ruuhkamaksuista tarpeettomia. Lisätään etätöitä, parannetaan julkista liikennettä ja kevyttä liikennettä, Kärkkäinen linjasi finaalipuheessaan.