Keskustan Aittakumpu ihmettelee Ylen opetusjulkaisua joulukuusien tuskasta ja hätähuudoista – "Tällaista ei pitäisi vitsinäkään tarjota"

Yle

Keskustan kansanedustaja Pekka Aittakumpu ihmettelee some-tileillään Yle Oppimisen julkaisemaa materiaalia joulukuusien kokemista ”tuskaisesta kuolemasta, järkyttävästä janosta ja hätähuutojen levittämisestä”.

Aittakummun mukaan ei ole ihme, jos ilmastoahdistus yleistyy, kun mediaympäristö on tällainen.

– Tänään ei ole aprillipäivä. Tällaista ei pitäisi vitsinäkään tarjota. Näitä ylilyöntejä on Yleisradiolla niin usein, että väistämättä miettii, onko Yle turvallinen alusta lapsille, hän pohtii Twitterissä.

Myös keskustan entinen kansanedustaja ja ministeri Liisa Hyssälä paheksuu useiden muiden poliitikkojen tavoin Ylen julkaisua.

– Ajattelin ensin, ettei voi olla totta. Mutta oli se. Suomen pinta-alasta on 75 prosenttia metsiä ja maailman parasta metsäosaamista. Menkää muualle levittämään ahdistus. Verorahoillamme, Hyssälä tviittaa vastauksena Aittakummulle.

Kommentit (4)

 • Nipsu

  Musta tuntuu että ihmisiltä alkaa todellisuudentaju hämärtymään toden teolla. Jos kuuseen sattuu kun se kaadetaan niin miten te pystytte syömään salaatteja ja muuta vihreää pöperöä? Niihin sattuu yhtälailla kuin kuuseen… Äly hoi – älä jätä!

  • Lukija4

   Kyllä sote-uudistus on saatava nopeasti voimaan, niin outoja puheita ja opetusohjelmia solkenaan valuu. Täytynee pikaisesti kehittää uusi ja tehokas rokote todellisuuden hämärtymiseen – vertaistukea voisivat antaa perussuomalaiset.

 • Lukija21

  Kyllä tätä YLE:n opetusta ihmettelee moni muukin. Paitsi se vihervasemmistolainen toimittajakunta, mikä kaikkiin tiedotusvälineisiin on pesiytynyt. Vasemmistoliitto (opetusministeri) on oivaltanut, että varhaiskasvatuksesta lähtien kannattaa iskostaa vasemmistolaista ideologiaa. Mieleen tulee Pirkkalan pyhät monisteet. Omassa maakuntaeufooriassaan ei Keskusta edes tätä huomaa.

 • Lukija21

  Älä kävele nurmikolla, koska ruohoon sattuu. Älä ota marjaa pensaasta, pensaaseen sattuu ja marja voi kuolla. Jos uit järvessä, kalat voivat häiriintyä. Onko tämä Ohisalon ”porukka” enää järjissään?

Voit kommentoida kirjauduttuasi palveluun. Tarvitset kirjautumiseen Suomenmaa-tunnuksen