Keskustalaiset: Hallituksen liikenneratkaisut parantavat työllisyyttä

Tiet ja radat

Hallituksen tällä viikolla sopimat liikenneratkaisut tuovat suomalaisille lisää työpaikkoja. Näin arvioivat eduskunnan liikenne- ja viestintävaliokunnan ja -jaoston keskustalaiset jäsenet.

Käynnistettävillä liikennehankkeilla on merkittävä rooli hallituksen tavoitteessa nostaa työllisyysaste 72 prosenttiin. Nyt päätetyt hankkeet niin pohjoiseen, etelään kuin itään tarvitsevat tekijänsä väylien varrelle, keskustalaiset kansanedustajat sanovat.

Valtion menokehyksistä tehdyt ratkaisut osoittavat edustajien mukaan selvästi, että tämä hallitus kykenee päätöksiin.

– Liikenneministeri Anne Berner (kesk) tekee määrätietoisia ratkaisuja, keskustan kansanedustajat kiittävät.

Hallitus päätti tällä viikolla kaikista kuluvan vaalikauden liikenneväylähankkeista.

Niitä ovat Luumäki-Imatra -ratatyö, nelostie välillä Oulu-Kemi, viitostie välillä Mikkeli-Juva, Lahden eteläinen ohikulkutie, Helsingin Raide-Jokeri, Tampereen raitiotie sekä Helsinki-Turku nopean ratayhteyden jatkosuunnittelu.

Nyt päätettyihin ja myös yksityisteille tuleviin rahoituksiin käytetään vaalikauden aikana noin miljardi euroa.

Keskustalaiset huomauttavat kuitenkin, että pelkkä valtion budjettiraha on riittämätön kattamaan kaikkia väyliin liittyviä kehittämistarpeita.

Siksi he kannustavatkin hallitusta miettimään nopeasti uusia rahoitusmalleja, joilla voitaisiin käynnistää mahdollisimman pian elinkeinoelämän ja liikenteen sujuvuuden kannalta muitakin tärkeitä väyläinvestointeja.

Keskustasta liikennevaliokunnassa vaikuttavat kansanedustajat Ari Torniainen, Mikko Alatalo, Marisanna Jarva, Eeva-Maria Maijala, Markku Pakkanen, Olavi Ala-Nissilä, Markku Rossi ja Antti Rantakangas.