Keskustaedustaja vaatii pankkiautomaattia jokaiseen kuntaan – "Käännän katseeni nyt erityisesti Antti Lindtmaniin"

Pankkiautomaatit

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä vaatii, että jokaiseen kuntaan ja kunnan suurempaan taajamaan on sijoitettava pankkiautomaatti.

Pankkiautomaattiverkosto on Kärnän mukaan vähentynyt huolestuttavasti sen jälkeen, kun Danske Bank, Nordea ja OP ryhmä myivät Automatia pankkiautomaatit Oy:n Loomis AB:lle vuonna 2020.  

– Kaupan yhteydessä väitettiin, että sillä ei tule olemaan vaikutusta automaattien sijoitteluun. Toisin on käynyt. Automaattien sijoituspaikkoja leikataan nyt erityisesti maamme syrjäseuduilta kuin pensasaitaa pihatalkoissa Kauniaisissa. Tukimiehet ja -naiset ympäri Suomea ovat raivoissaan ja syystä, hän muistuttaa tiedotteessaan.

Kärnä hämmästelee, miksi Suomen pankki ja Suomen pankin pankkivaltuusto eivät puutu asiaan.

– Ratkaisun avaimet ovat siellä käsissä. Käännän katseeni tässä nyt erityisesti Antti Lindtmaniin (sd.), joka toimii pankkivaltuuston puheenjohtajana. Teillä on mahdollisuus vaikuttaa tähän asiaan aivan suoraan mikäli vain tahtotila on olemassa, edustaja toteaa.

Jokaiseen kuntaan on Kärnän mukaan sijoitettava vähintään yksi pankkiautomaatti.

– Nyt vain ohjeet Loomis AB:lle. Ei pankkiautomaattitoiminnassa voi olla kyse voittojen maksimoimisesta. Se on peruspalvelu, joka on taattava kansalaisille.